big brother 2011
big brother 2011
bigbrother big brother petter pilgaard sarah natasja melbye sumo
bigbrother big brother petter pilgaard sarah natasja melbye sumo

«Big Brother»-låta ute på iTunes

– Kunne ikke si nei til en sånn sjanse.

Åpningslåta til «Big Brother 2011», «Every night and day», har ligget ute på iTunes noen uker nå. Artisten som synger er norske Nicolai Helzwell og det er hans første låt på iTunes noensinne.

Les også: Se hva som skjer når deltakerne får musikk i huset

Låten er skrevet og produsert av tidligere programleder i ungdomsprogrammet « Waschera» Kjetil Sagafos i samarbeid med Nicolai Helswell, og frilanse trommeslager Åsmund Knutson.

– Kunne ikke si nei til en slik sjanse

Nicolai Helswell og vokalist i bandet Graham Field studerer for tiden musikk ved Høyskolen i Staffeldtsgate. Han sier at det er stor forskjell på å skrive bestillingsmusikk til TV og det å skrive låter til bandet. men han kunne rett og slett ikke takk nei ti en slik mulighet.

– Jeg synes det var en fin mulighet til å komme inn i bransjen. Jeg har ikke laget musikk til TV tidligere og synes det var en spennende utfordring, sier han og legger til:

– Når man får en sånn spennende sjanse sier man ikke nei.

– Det er stor forskjell fra skrive musikken til bandet mitt, da ha rjeg frie tøyler. Når man jobber med bestillingsverk jobber man innfor gitte rammer og blir nødt til å snevre inn kreativiten, sier han.

Inspirert av Michael Jackson og Lenny Kravitz

De har sammen forsøkt å samle opp den stemningen som var i «Big Brother»-huset for ti år siden, og følelsene av å sitte innesperret i fengsel. Ved dra disse parallellene ble resultatet "Every night and day" til.

– Utgangspunktet for årets «Big Brother»-låt var at produksjonen gjerne ville ha en nostalgisk låt som kunne få folk til å tenke tilbake på «Big Brother» for ti år siden, sier låtskriver Kjetil Sagafos

– Sangen er egentlig en låt som jeg lagde for mange år siden og aldri visste helt hvordan og hva jeg skulle bruke den til. Så når denne muligheten kom, var det en gylden anledning til å utvikle låten videre.

– Det er en låt som er inspirert av både Michael Jackson og Lenny Kravitz. Vi har utviklet og gjort mye med den fra slik den var i utgangspunktet, sier han.

Forskjellig bakgrunn

Det er første gang de artistene skiver musikk sammen. De har ulik musikalsk bakgrunn som har gjort prosessen med prosjektet både spennende og bra.

– Jeg og Kjetil har veldig forskjellig bakgrunn innenfor musikk som gjorde at vi hadde mye og tilføre hverandre under hele prosessen med å få frem den perfekte låta, sier Nicolai.

Les også: Se Janicas dampende strippeshow