fotballfrue (Foto: Mona Ranum, © ps)
fotballfrue (Foto: Mona Ranum, © ps)

Caroline «Fotballfrue» Berg blir forfatter

– Endelig kan jeg fortelle dere dette.

fotballfrue (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
fotballfrue (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
Caroline «Fotballfrue» Berg er Norges mest leste blogger med sine 70.000 daglige lesere.

I fjor tjente hun en halv million kroner på bloggingen.

Caroline, som er gift med fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen, blogger om blant annet trening, mote og skjønnhet, og ikke minst sitt såkalte Low Carb/High Fat-kosthold.

Ukentlig legger hun ut lavkarbo-oppskrifter, og nå skal hun gi ut en kokebok. Dette avslører hun i bloggen sin under tittelen «Sprudlende glad!».

Hør Caroline «Fotballfrue» Berg fortelle om vekt og kosthold i videoen øverst i saken.

– Som et barn på julaften

Dette skriver Fotballfrue i bloggen mandag:

«Jeg har gledet meg som et barn på julaften til å avsløre hva jeg har jobbet med siden i sommer. Dere må da ha lagt merke til alle timene jeg bokstavelig talt har bodd på kjøkkenet, alle gangene jeg har skrevet at jeg har kokkelert seks-sju timer i strekk og alle setningen med “jeg har så mye å gjøre i dag” uten at dere helt har fått vite hva?».

«Jeg skal gi ut kokebok! Ja, det er helt sant. Og jeg er helt i ekstase, hoppende, sprudlende glad! Det blir i ekte LCHF-stil, og jeg har skrevet kontrakt med bokforlaget Lille Måne. Jeg vil ikke si så mye om hva slags kokebok (. . den som venter på noe godt), men det krever mye arbeid fra meg, fordi jeg blant annet tar alle bildene selv. Nesten alle, i hvert fall.»

– En stor anerkjennelse

Til «God kveld Norge» forteller Caroline at det er krevende å lage en kokebok.

– Det er utrolig morsomt, men samtidig krevende. Det tar tid å lage en hel kokebok, men det er et veldig spennende prosjekt, og jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, sier hun.

I sommer la Caroline ut bikinibilder av seg selv, og da ble det bråk. Flere av hennes lesere hevdet at hun er for tynn, og at hun er et usunt forbilde.

Caroline sier at hun ser på bokkontrakten med forlaget Lille Måne som en anerkjennelse.

– Så vidt jeg vet, har jeg aldri fått kritikk for mine kostholdstips. Jeg har bestandig lagt ut sunne oppskrifter, og aldri snakket om enkeltporsjoner, men oppskrifter i sin helhet. Selvfølgelig ser jeg på dette som en anerkjennelse, men samtidig har jeg lenge vært klar over at oppskriftene er godt likt, det har jeg blant annet fått høre gjennom bloggen og selvfølgelig via bekjente, og det setter jeg stor pris på.

Les også: – Hadde jeg vært overvektig, hadde jeg blitt hyllet

Les også: Toppblogger vil politianmelde Facebook-hacker

Pepper for bikinibilder

Da Caroline i sommer la ut bikinibilder av seg selv, ble det bråk.

– Jeg fikk en del pepper for å ha lagt ut bikinibildene. Og jeg hadde aldri i min villeste fantasi forestilt meg at det skulle bli så mye styr ut av tre bilder av en jente i bikini, sa hun til «God kveld Norge».

Mange av leserne mente hun er for tynn, og at hun derfor er et dårlig forbilde for unge jenter.

– Det er veldig mange som mener at jeg er for tynn og at jeg derfor ikke bør legge ut bilder av meg selv. Men det er det jeg synes er veldig trist i dag, at hadde jeg vært overvektig så hadde jeg blitt hyllet for at jeg turte å vise at jeg så sånn ut. Og det er jo akkurat det jeg gjør, bare at jeg ikke er overvektig, sa hun.

artikkelen fortsetter under bildet

Fotballfrue bikini
Fotballfrue bikini

Har hatt et problematisk forhold til mat

Fotballfruen ble såret av vektkritikken, mye på grunn av at hun tidligere har slitt med å godta kroppen sin.

– Man kan si at jeg hadde en spiseforstyrrelse fordi tankene mine var sånn som de var. Men jeg vil ikke si at man er anorektisk før man undervektig og har gått ned mange kilo. Og det gjorde ikke jeg, jeg gikk aldri ned i vekt. Det er litt ekstra sårende å høre det at du er syk, du ser syk ut – du kan ikke være frisk, når jeg vet så godt hva det vil si å ha et problem i forhold til mat, sa hun.

Les også: – I Norge stiller du med et handikap om du går i kategorien «trent og pen»