John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Ferdinand ikke påvirket av Terry-episoden

Neil Warnock mener pressen har gjort rasismesaken større enn den egentlig er.

London (TV 2 Sporten): Anton Ferdinand leverte en god kamp for Queens Park Rangers etter en turbulent uke. Midtstopperen har vært i fokus siden Chelsea og QPR møttes på Loftus Road forrige søndag.

Da ble John Terry beskyldt for å komme med rasistiske bemerkninger mot Rio Ferdinands lillebror.

– Dette er ikke vårt problem, det er deres, sier Neil Warnock i presserommet på White Hart Lane.

Rett fokus
Han mener at engelsk presse har gjort mer ut av Terry-saken enn nødvendig. Warnock er helt klar på at forsvarsspilleren og klubben ikke har mistet fokus på grunn av oppstyret.

– Så det ut som at det påvirket Ferdinand? Det har ikke påvirket oss i det hele tatt. Jeg synes han var banens beste, og jeg tror ikke han gjorde en eneste feil.

Les også: Bale-fyrverkeri da Spurs slo QPR

Harry Redknapp er glad for at QPR-spilleren hadde hodet på rett plass mot Tottenham.

– Anton er en fin gutt. Jeg har kjent ham siden han var 11-12 år gammel. Han kom ofte til West Ham sammen med broren, Rio. Det er en god familie med fine folk. Det må ha vært en tøff uke for ham, og han gjorde det bra.

Hyller Parker
Scott Parker leverte en ny solid forestilling for Tottenham mot QPR. Midtbanespilleren gikk av White Hart Lane til stående applaus fra hjemmepublikummet.

Spurs har virkelig fått opp dampen etter at Parker meldte overgang fra West Ham.

– Det er ingen tilfeldighet. Jeg sa til formannen at det var én spiller jeg ønsket meg. Det er ikke alltid det handler om 25-30 millioner pund. Det handler også om å finne de gode karakterene. Han er en «old school»-fotballspiller som elsker å spille. Han gir deg alle kvalitetene du ønsker, roser Redknapp.

Les også: – Dette er summen Manchester City vil ha for Tévez

– Han er kanskje bedre enn noen gang nå, han er inne i den beste perioden i karrieren. Det var i West Ham han først virkelig etablerte seg som en toppspiller, og nå viser han det også i Tottenham.

Warnock deppet ikke
I 3-1-tapet så Warnock sine gutter bli rundspilt de første 45 minuttene. Nykommerne framstod på en helt annen måte etter pause, men QPR-sjefen var opptatt av å hylle et solid Spurs-lag.

– Vi jaget et mål til da vi reduserte til 2-1. Vi respekterte dem kanskje litt for mye i første omgang, men jeg tok meg selv i å klappe etter deres tredje mål. Harry har utført mirakler etter at han kom hit, sier han.

Les også: Wenger: – Van Persie er i fyr og flamme

– Jeg tror det var godt for supporterne å se innsatsen vi la ned i andre omgang. De satte nok pris på forsøket, men vi må huske at vi møtte et veldig godt lag i dag. For 16-17 måneder siden spilte vi på steder du ikke klarer å beskrive, sier Warnock, som setter pris på Premier League-tilværelsen.