ny4-voldtekt-oslo-F - Etterforsker nok en overfallsvoldtekt i Oslo

Bare noen timer etter at oslofolk samlet seg til fakkeltog for å vise sin avsky mot voldtekter, skal en 18 år gammel kvinne ha blitt overfalt og voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er den 49. overfallsvoldtekten som er anmeldt i hovedstaden i år. Bare i oktober er det meldt om tre slike saker.

Kvinnen hadde vært på fest og var på vei hjem da hun skal ha blitt overfalt av to menn og voldtatt i Vaterlandsparken på Grønland.

– Det er snakk om en fullbyrdet voldtekt. Vi har fått melding om at det var to gjerningsmenn, men om begge gjennomførte selve voldtekten, vet vi ennå ikke, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen er pågrepet i saken. Politiet har svært dårlig signalement av gjerningsmennene.

Kvinnen fikk selv tatt kontakt med en politipatrulje som kom kjørende like etterpå klokken 2.44. Politifolkene fikk en kort forklaring om det som hadde skjedd, og hun ble deretter brakt til voldtektsmottaket.

– Det er normalt en del folk i dette området, selv så sent på natten. Vi vet ikke om det kan ha vært vitner, men ingen har foreløpig meldt fra, sier Hjulstad.

Bare få timer tidligere deltok om lag 300 personer i et fakkeltog for å vise sin avsky mot voldtekter. Under parolen «Fra angst til aksjon – ta natta tilbake», protesterte deltakerne i fakkeltoget mot de mange overfallsvoldtektene som har rammet kvinner i hovedstaden den siste tiden.

Politiet har fått melding om til sammen fem voldtekter eller seksuell handling uten samtykke i løpet av helgen. To av hendelsene gjelder overfall fra ukjente. (©NTB)