straffegiæver
straffegiæver

Viking-spillerne raser etter straffemål

Morten Giæver sikret Sarpsborg 08 ett poeng på overtid.

Sarpsborg 08 - Viking 1-1
Vi fulgte minutt for minutt i vårt livesenter

– Det skulle ikke vært straffespark. Det er bare dommeren som ser at Indridi Sigurdsson takler ham (Mohammed Ahamed Jama journ. anm.), sier Vidar Nisja til TV 2 Sporten etter 1-1 mot Sarpsborg 08.

Iskald Giæver
Det så ut til å gå mot tre Viking-poeng i Sarpsborg, etter at Nisja scoret med 18 minutter igjen å spille. Men Sarpsborg 08 ga seg aldri, og på overtid fikk laget belønning for en iherdig offensiv.

Innbytter Mohammed Ahamed Jama gikk i bakken i duell med Indridi Sigurdsson, og hjemmelaget ble tildelt straffespark. Det plasserte Morten Giæver sikkert i nettmaskene.

TV 2 PLAY: Nisja: – Skulle ikke vært straffe

Etter kampen var Viking-spillerne sterkt uenig i straffeavgjørelsen.

– Det er klart at dommeren ikke har oversikt når han sier at han dømmer for at jeg takler. Det gjorde jeg i hvert fall ikke. Det var aldeles ikke straffe. Det er bittert å ryke på den måten, sier Indridi Sigurdsson.

TV 2 PLAY: Sigurdsson: – Bittert å ryke på den måten

Se straffesituasjonen:

565412

Begge trenerne skuffet etter poengdeling
Selv om laget berget ett poeng på overtid, var ikke Sarpsborg-trener Roar Johansen særlig fornøyd med resultatet.

– Vi er vel egentlig veldig skuffet over at vi ikke fikk tre poeng. Jeg synes vi er klart best i denne kampen. Det har vært sånn lenge. Vi spiller periodevis god fotball og skaper mange målsjanser, men vi sliter med å få omsette dem i scoring. Så setter Viking sin ene. Men det er godt å få med seg det ene poenget, sier Johansen til TV 2 Sporten.

– Spillemessig har vi vært på høyde med mange lag, men det handler om å score mål, sier han.

TV 2 PLAY: Johansen: – Handler om å score mål

Også Åge Hareide var en skuffet mann etter at laget mistet ledelsen på overtid.

– Vi har god kontroll og så får vi straffe imot oss for tredje kamp på rad. Det er litt unødvendig, sier Viking-treneren.

TV 2 PLAY: Hareide: – Unødvendig

– Endelig en situasjon i vår favør
Morten Giæver er usikker på straffesituasjonen, men synes Sarpsborg 08 fortjente minst ett poeng.

– Jeg ser ikke straffesituasjonen så veldig godt, men endelig fikk vi en tvilsom situasjon i vår favør. Det er litt kjipt at de får målet, men det er utrolig deilig å få med seg det ene poenget. Vi skulle gjerne hatt med oss alle tre, for jeg synes vi spiller en veldig god kamp, sier Giæver.

TV 2 PLAY: Giæver: – Endelig i vår favør

Skapte sjanser
Sarpsborg 08 startet kampen best og spilte seg til flere muligheter.

Etter 15 minutters spill kombinerte hjemmelaget flott. Øyvind Hoås vippet til slutt ballen gjennom til Tom Erik Breive, som fra skrått hold avsluttet mot nærmeste hjørne. Rune Almenning Jarstein var imidlertid med på notene og avverget til hjørnespark. Øyvind Hoås raget høyest på hjørnesparket fra Erik Jonvik, men headet ballen utenfor Viking-målet.

Målløst til pause
Få minutter senere burde Breive scoret. Han fikk ballen alene med Vikings sisteskanse, men igjen stod Jarstein i veien.

Viking kom bedre med utover i kampen, og særlig Yann-Erik de Lanlay var frisk. Først fintet han seg forbi to Sarpsborg-spillere før han sendte i vei et langskudd et lite stykke utenfor Sarpsborg-målet.

Deretter plukket han opp en stuss fra Øyvind Hoås og avsluttet fra kort hold, men nok en gang gikk ballen utenfor. Dermed stod det 0-0 til pause.

Nisja scoret
Viking byttet inn Valon Berisha for Birkir Bjarnason i pausen, og laget kom til andre omgangs første sjanse. Tommy Knarvik sendte i vei et knallhardt frispark, men en Joacim Heier i full strekk forhindret scoring. Hjørnesparket headet Indridi Sigurdsson like utenfor.

Tjue minutter før slutt fikk Sarpsborg 08 frispark i god posisjon, men Breive sendte ballen langt over.

Så scoret Viking i en god Sarpsborg-periode. Blåtrøyene vant en rekke dueller, og Valon Berisha spilte gjennom Vidar Nisja. Jærbuen pirket ballen forbi keeper Heier og sendte gjestene i føringen.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i saken!

Fortjent poeng
Men Sarpsborg 08 ga ikke opp. Laget startet et sterkt press mot Viking-målet og skapte flere store muligheter mot slutten av kampen. Med fem minutter igjen å spille saksesparket Mohammed Ahamed Jama ballen like over Viking-målet. Tre minutter senere hamret Breive ballen like utenfor.

På overtid fikk imidlertid hjemmelaget scoringen de jaktet på. Mohammed Ahamed Jama gikk i bakken i en duell med Indridi Sigurdsson. Rune Almenning Jarstein var etter Morten Giævers straffespark, men ballen gikk i mål og Sarpsborg 08 fikk med seg et fortjent poeng.

Slik startet lagene:
Sarpsborg 08 (4-1-2-1-2): Joacim Heier - Hugues Wembangomo, Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Erik Jonvik - Stanley Ihugba - Joackim Jørgensen, Morten Giæver - Tom Erik Breive - Øyvind Hoås, Glenn Roberts.

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein - Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen - Tommy Knarvik, André Danielsen - Yann-Erik de Lanlay, Birkir Bjarnason, Vidar Nisja - Erik Nevland.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk