VANT I INDIA: Nok en gang måtte konkurrentene se på bakhjulene til Sebastian Vettel. (Foto: MANAN VATSYAYANA/Afp)
VANT I INDIA: Nok en gang måtte konkurrentene se på bakhjulene til Sebastian Vettel. (Foto: MANAN VATSYAYANA/Afp)

Rekord-Vettel vant historisk løp

Formel 1-mesteren ledet hele veien i den første utgaven av India Grand Prix.

Overlegne Sebastian Vettel ser ingen grunn til å ta det med ro selv om han allerede har vunnet Formel 1-mesterskapet. Søndag ble Red Bull-føreren historisk da han vant tidenes første utgave av India Grand Prix.

Tyskeren hadde sikret seg beste startspor i kvalifiseringen og etter en god start hadde han få problemer med å holde seg foran McLarens Jenson Button og cruise inn til sesongens ellevte seier. Med to løp igjen på kalenderen har Vettel bare vært utenfor pallen én eneste gang. Det skjedde på hjemmebane i Tyskland Grand Prix da han ble nummer fire.

Les også: Vettel tidenes yngste dobbeltmester i Formel 1

I løpet av India Grand Prix satte 24-åringen også en ny imponerende rekord. På den 44. runden ledet han nemlig et løp i sin 693. runde i løpet av sesong. Dermed passerte han rekorden som ble satt av Nigel Mansell i 1992.

Den suveren sammenlagtledelsen ned til Jenson Button på andreplass er nå på hele 134 poeng. Bak Vettel kjempes det en intens kamp for å ta den nevnte andreplassen. Jenson Button ligger foreløpig på 240 poeng, men Fernando Alonso og Mark Webber følger tett bak med henholdsvis 227 og 221.