genttabbe
genttabbe

Her ødelegger dommertabbe for Sollieds Gent

Ballen var tydelig over streken, men dommeren vinket spillet videre.

Mons - Gent 1-1

Gent har fått en fin start på sesongen i belgisk fotball og ligger bare tre poeng bak serieleder Anderlecht (som har én kamp mindre spilt) etter 12 serierunder. Men trener Trond Sollied er nok likevel litt skuffet over at avstanden ikke er på bare to poeng.

Les også: Slo ned dommeren og la opp umiddelbart

I lørdagens bortekamp mot Mons sørget nemlig en dommerfeil for at en Gent-scoring ble oversett. Gjestene fra Gent presset på for å score utligningsmålet etter at Jeremy Perbet hadde sendt hjemmelaget i føringen.

Så kom den spesielle situasjonen. På et innlegg fra Rafinha steg Zlatan Ljubijankic til værs. Mons-keeper Cédric Berthelin tok ballen, men klarte å fomle den over streken og i mål. Det så verken dommeren eller hans assistent. Til Gent-spillernes store fortvilelse lot kamplederen spillet gå videre.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Selv om Gent ble frarøvet målet til Ljubijankic, burde de tatt med seg alle tre poengene hjem. Først scoret Bernd Thijs utligningsmålet på straffe etter at Rafinha ble felt av Mons-spiller Zola Matumona. Samme Thijs fikk muligehten på et nytt straffespark ti minutter før slutt, men denne gang sendte han ballen høyt over mål.