Carroll (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Carroll (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Liverpool straffet tamme West Bromwich

Scoringer av Charlie Adam og Andy Carroll sørget for at Liverpool har god kontakt med topplagene.

WBA - Liverpool 0-2

Etter en skuffende hjemmekamp mot Norwich forrige helg var Liverpool tvunget til å ta tre poeng mot West Bromwich for å holde følge med de andre topplagene i Premier League.

Merseyside-klubben skuffet ikke på The Hawhorns. Selv om det tidvis var langt fra vakkert gjorde rødtrøyene jobben mot Roy Hodgsons mannskap.

- Jeg synes vi spilte bra i første omgang. Etter pause holdt vi ikke ballen så mye i laget som vi burde ha gjort. Det er noe vi må jobbe med, men vi er selvfølgelig fornøyde med å ta med oss tre poengene, sier målscorer Charlie Adam.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

LES: Magisk van Persie-show på Stamford Bridge
LES: Van Persie ga champagneflaske til Ramsey: – Del denne med gutta

Assistentdommeren vinket for straffespark
Etter sju minutter kom dommer Lee Mason i fokus da han valgte å peke på straffemerket etter at Luis Suarez gikk i bakken. Mason valgte å stole på sin assistentdommer, som vinket for straffespark etter en klønete inngripen av Jerome Thomas.

Charlie Adam var sikkerheten selv da han fikk sjansen fra straffemerket. Adam måtte vente i over ett minutt før han fikk ta straffesparket. Også Andy Carroll ville ta straffesparket.

- Det er vanskelig når man har en spiller som står ved siden av deg som også vil ta straffesparket, gliste Adam etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Andy Carroll og Charlie Adam

Carroll takket Suarez
På overtid i første omgang åpnet Lucas og Suarez WBAs forsvar med flott kombinasjonsspill. Suarez sendte Andy Carroll alene med WBA-keeper Ben Foster.

Liverpool-spissen holdt på å rote bort muligheten med et dårlig førstetouch, men 350-millionersmannen gjorde akkurat nok til å flukte ballen forbi Foster.

Etter kampen passet Carroll på å takke spisskollegaen fra Uruguay.

- Han er en fantastisk spiller å ha med på laget. Han skaper sjanser for alle sammen, sier Carroll.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ett poeng bak Chelsea
WBA var overraskende tamme også etter pause. Bortsett fra en fin Somen Tchoyi-prestasjon var det lite å glede seg over for hjemmefansen.

Liverpool kunne fort lagt på til 3-0 og 4-0. Stewart Downing kom nærmest da han banket ballen i stolpen på overtid.

De tre poengene sørget for at Liverpool passerte Tottenham og Arsenal på tabellen. Avstanden opp til Chelsea (3. plass) er bare ett poeng. Luken opp til Manchester City er fortsatt ti poeng.