Eyvind hellstrøm (Foto: Handout, © ps)
Eyvind hellstrøm (Foto: Handout, © ps)

Klokkeklar Eyvind Hellstrøm: – Lavkarbo er helt fjernt!

Programleder og mesterkokk Eyvind Hellstrøm innrømmer at han har noen kilo for mye, men nekter å slanke seg.

TV3-programleder Eyvind Hellstrøm er klokkeklar i sin tale:

– Lavkarbo er helt fjernt og langt borte fra det som er min matfilosofi, sier han til VG.

Gjennom programmer som «Hellstrøm rydder opp» har han gitt tips og råd til både bedrifter og privatpersoner om hva man bør putte i munnen og hvordan man skal tilberede maten.

Hellstrøm: – Hva kan nordmenn om mat?

Men lavkarbo har han ikke mye til overs for.

– Jeg tenker at folk er ganske uvitende. Jeg har ikke lest en eneste lavkarbo-bok, men jeg registrerer jo at dette er noe som selger godt. Det er mye uforstand blant folk når det gjelder mat, og nå er det et massivt fokus på å styre unna karbohydrater. Det spiller jo på en slags frykt. Jeg mener at man bør spise alt med måte, men folk generelt har ikke peiling på mat, og det er ikke akkurat et tema man lærer mye om. Hva kan nordmenn om mat, liksom, sier han til avisen, og legger til:

Det er mye uforstand blant folk når det gjelder mat, og nå er det et massivt fokus på å styre unna karbohydrater.

– Men det er klart, jeg har møtt en del som sikkert burde gått på lavkarbo. Først og fremst diabetikere. Det handler om hvilket liv de vil leve. Hvor bra man skal ha det. Vi har et kosthold med altfor mye salt og sukker i. Jeg drikker for eksempel aldri brus, kun vann. Jeg spiser kun naturlig mat, for meg er det det eneste som er verdt å spise. Og så spiser jeg aldri farsemat.

Kristian Kjelling (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kristian Kjelling (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Kjendiser dropper karbohydratene

Håndballspiller Kristian Kjelling er en av dem som tester et kosthold med mindre karbohydrater.

Håndballkjekkasen Kristian Kjelling følger trenden og har kuttet ut en del karbohydrater fra kosten.

– Jeg har kuttet ut en del karbohydrater som ris, poteter og pasta fra kostholdet mitt. Men sjokolade, melk og andre kilder til karbohydrater spiser og drikker jeg fortsatt. Det må være måtehold, men jeg har det bedre med å kutte ut en del karbo, sier Kjelling til «God kveld Norge».

Fotballfrue
Fotballfrue

Fotballfrue sverger til mye fett

Toppbloggeren «Fotballfrue», Caroline Berg Eriksen , følger på sin side lavkarbodietten med minimalt av karbohydrater, mye fett, til punkt og prikke.

– Det er et kosthold som fungerer veldig godt for meg, har bloggeren tidligere uttalt til «God kveld Norge».

Slakter lavkarbo

«Idol»-dommer Marion Ravn har som mange andre på hennes alder prøvd ut ulike dietter, men 27-åringen har ingen god erfaring med lavkarbodietten.

Marion Ravn
Marion Ravn

– Jeg har som de fleste andre jenter på min alder forsøkt mye rart. Å prøve lavkarbo gjorde meg til en sur kjerring. Det å gå på ti dagers dietter hvor du presser deg selv fungerer heller ikke i lengden. Når jeg ikke fikk i meg nok mat eller riktig mat gikk det utover energinivået mitt og søvnen. Du må faktisk gjøre en livsstilsforandring hvis du vil få ordentlige resultater, skriver hun.