John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
John Terry (t.h.) er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Nye bilder skal oppklare Terry-saken

Chelsea-kapteinen står fortsatt i fare for å bli suspendert for rasisme.

Det har blåst friskt rundt Chelsea-kaptein John Terry den siste uken. Etter forrige helgs 0-1-tap for Queens Park Rangers, ble Terry anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand.

Sjokkert Ferdinand
Engelske aviser skriver at et videoklipp tydelig viser Terry som sier «f***ing black c**t» til Rio Ferdinands lillebror. Terry mener at det hele er en misforståelse. Egentlig skal han bare ha spurt Ferdinand: «Did you think I called you a f***ing black c**t?», etter å ha blitt konfrontert av QPR-stopperen, skriver Daily Mirror.

Les også: Terry avviser rasismeanklager mot QPR-spiller

Det matcher imidlertid dårlig med Ferdinands versjon av episoden. 26-åringen hevder at han ikke hadde noen form for samtale om rasistiske bemerkninger eller tilrop med spillere i løpet av kampen. Ferdinand skal ha blitt sjokkert da han fikk se videoen av Terry etter kampslutt.

Vil bruke nye kameravinkler
I videoen er det vanskelig å få med seg starten på setningen på grunn av en dårlig kameravinkel. Det engelske fotballforbundet (FA) gransker episoden og vil nå bruke alle kameraene som tv-kanalen Sky hadde på Loftus Road i håp om å kunne finne et bilde som gjør saken klarere.

Les også: Villas-Boas: – Terry-episoden er en misforståelse

Terry starter trolig som midtstopper når Chelsea møter Arsenal til storkamp lørdag. Manager André Villas-Boas mener at hele episoden med Anton Ferdinand er en misforståelse og at Terry har klart å holde riktig fokus gjennom oppladningen til kamp.