FORANDRET: Gunnar Greve tror rolllen som småbarnsfar kan ha gjort han til en mykere mann
FORANDRET: Gunnar Greve tror rolllen som småbarnsfar kan ha gjort han til en mykere mann

Slik har Gunnar Greve blitt som far

– Egentlig har vel alt forandret seg oppi knollen!

Gunnar Greve er en av dommerne i årets «Idol».

Nylig ble han pappa for første gang og fikk en liten datter som fikk navnet Ronja.

Les også: Greve: – Få det gjort, Marion

– Best of both worlds

Det å kombinere Tv-rollen og dagene som småbarnspappa er ikke bare enkelt

– Det er ut av en boble og inn i en annen. Det er helt absurd å komme hjemmefra en liten baby som betyr alt i verden og som styrer hele huset og så inn i denne galskapen. Best of both worlds, smiler Greve til «God kveld Norge».

Han innrømmer at han ikke helt har funnet ut hva slags far han er.

– Jeg har foreløpig ikke helt rukket å finne ut av det. Foreløpig er jeg han pappaen som står litt på sidelinjen som står å tvinner litt tomlene og lurer litt på hva vi skal gjøre, men jeg er ganske trygg og sikker på at jeg finner meg til rette og finner min papparolle ganske kjapt altså, sier han.

Den tidligere rapperen tror han har blitt en mykere mann etter han har helt ble far.

– Det får du spørre noen andre enn meg om, men jeg har fått et helt annet sett med verdier oppi hodet og det er nok et sett med mykverdier om du vil si det på den måter, forteller Greve mens han smiler lurt.

Beroliger andre småbarnsfedre

Gunnar Greve har tidligere vært rapper i bandet «Spetakkel».

Selv om Greve ikke lager mye musikk i disse dager, tror han at det å bli far, har endret hans kreativitet.

– Nå lager ikke jeg så ofte musikk lenger, men jeg tror nok at hele min måte å tenke på, mine kreative prosesser har forandret seg. Egentlig har vel alt forandret seg oppi knollen. Når det kommer en sånn liten nydelig jente som bare er viktigere enn alt. Og det er noe av det aller viktigste med å bli forelder, det er det at plutselig har du noe som er viktigere enn alt annet i hele verden hele tiden, forteller Gunnar.

Han var selv forberedt på at det å bli far skulle være en tøff prosess, men har selv blitt overrasket over hvor bra det hele har gått.

– Det hele er faktisk ganske befriende. For jeg tror de fleste tenker sånn «Shit, dette er litt skummet» og «Hvordan skal jeg takle dette?», men plutselig faller alt på plass så det er ingenting å være redd for, sier Greve beroligende til alle kommende småbarnsforeldre.

Les også:«Idol»-Gunnar ble endelig pappa

Full diskusjon

Som dommer i årets «Idol» kan Greve røpe at på bakrommet kan det gå hardt for seg etter deltakerne har opptrådt på scenen.

– Vi diskuterer masse på bakrommet. Det gjør vi virkelig. Det er for så vidt bra for det viser at vi er engasjerte, forteller Gunnar.

Han har lært sine kollegaer å kjenne.

– Man hører virkelig på damene når det er noe de liker. De går opp i tistel på stemmene og blir så engasjerte. Jeg tror jeg vet hvem Bertine vil skal vinne, ler Greve.

Les ogsåTilbake til «Idol» én dag etter at han ble pappa