Stabæk leder Erik Loe sier den oppståtte situasjonen er noe av det verste han har vært borti som leder for klubben. (Foto: Scanpix)
Stabæk leder Erik Loe sier den oppståtte situasjonen er noe av det verste han har vært borti som leder for klubben. (Foto: Scanpix)

Erik Loes Stabæk-erstatter er klar

Jarl Øverby er konstituert som Stabæk-leder etter Erik Loe.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har anmeldt Stabæk, Vålerenga og tre sentrale ledere i de to klubbene til Dom- og sanksjonsutvalget for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger i forbindelse med Veigar Pall Gunnarsson overgang fra Stabæk til Vålerenga.

Bakgrunn: Dette er Gunnarsson-saken
Les også: Erik Loe trer til side som Stabæk-leder
Les ogås: Fotballpresident Hallén: – Kan ikke erindre at jeg har sett en mer alvorlig påtale

Erik Loe trakk seg midlertidig fra styreledervervet i Stabæk da anmeldelsen fra påtalenemnda ble gjort kjent. De øvrige involverte er sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk og sportslig leder Truls Haakonsen i Vålerenga.

– Det som er viktig nå er å gå gjennom saken med stor respekt og få håndtert den sånn som den skal håndteres. Det er også viktig å ha fokus på alle positive ting. For eksempel skal vi spille cupfinale (red.anm. kvinnelaget) om ikke så mange dager. Det er også en viktig sak med arenaen, og vi skal planlegge en ny og spennende sesong, sier Jarl Øverby til Budstikka.

Han har ikke spilt fotball for Stabæk, men har 13 sesonger bak seg som bandyspiller på klubbens eliteserielag. Sju NM-titler og over 50 landskamper ble fasit med oransje ball. (©NTB)