Falsk kvinnelig psykolog «behandlet» pasienter i Oslo

Kvinnen (55) tok seg også godt betalt for virksomheten. Nå er hun tiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en periode fra 15. januar til 28. oktober i 2005 skal den 55 år gamle kvinnen har fått en annen kvinne til å tro at hun var psykolog. Kvinnen skal ha fått «behandling» som hun måtte betale 590 kroner timen for.

Pasientens helse i fare

Den falske psykologen bosatt i Oslo tok betalt for mellom ti og 17 konsultasjoner, heter det i tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter.

I tiltalen legges det også vekt på at 55-åringen ved å utgi seg for å være psykolog, gjorde at pasientens psykiske helsetilstand var i fare som følge av at hun ikke fikk behandling av en auorisert psykolog.

Pasienten fikk også utbetalt over 230.000 kroner på feilaktig grunnlag fra trygdeetaten etter at 55-åringen utga seg for å være en fagperson.

Ville ha rehabiliteringspenger

Det var ikke bare den kvinnelige pasienten som fikk uautorisert behandling. Også en mann ble lurt til å tro at den 55 år gamle hobbypsykologen hadde papirene i orden. For rundt ti konsultasjoner betalte den mannlige pasienten fra 750,- til 1000 kroner for hver behandling.

Også dette tilfellet anses som grovt siden kvinnen forsøkte å få trygdeetaten til å utbetale rehabiliteringspenger og at den mannlige pasientens helse ble satt i fare.

I det andre tiltalepunktet står det at kvinnen utga seg både skriftlig og muntlig for å være psykolog overfor Asker trygdekontor.

Saken kommer opp i Oslo tingrett til uken.