Fredagsbiff med godt tilbehør. (Foto: God morgen Norge)
Fredagsbiff med godt tilbehør. (Foto: God morgen Norge)

Fredagsbiff med godt tilbehør

Ifølge kokk Espen Aunaas er norsk kjøtt mer en bra nok til en god biffmiddag

Biff høres enkelt ut, men det er viktig å finne godt mørnet kjøtt for å få den perfekte biffen.

– På pakkene med kjøtt, står det gjerne en skala på hvor godt kjøttet er mørnet. Skalaen går opp til seks, men både fire og fem er absolutt godt nok, sier kokk Espen Aunaas ved Det norske kokkelandslaget.

Skal du ha garantert godt mørnet kjøtt, må du gå for indrefilet, men ifølge Aunaas er ikke det nødvendig.

– Indrefileten er veien å gå hvis du vil ha en garanti, men jeg synes ikke indrefilet er spesielt spennende kjøtt, sier han.

Jan Øyvind Helgesne og Espen Aunaas lager Biff med godt tilbehør.
Se del 1 i videovinduet over!

Les også: Fedon Lindberg: – Jeg forstår at folk blir forvirret av lavkarbo-debatten

Til kjøttet trenger du

Pepper som ristes i panne

Olje som tåler varme (raps-, druekjerne-, solsikkeolje)

Salt og pepper

Smør til steking

Hvitløk etter smak

Urter etter smak

Saft fra en sitron

Les også: Supermat: Start morgenen med en super smoothie

Slik gjør du

Stek kjøttet på sterk varme og ha deretter hele hvitløk og smør i panna. (Foto: God morgen Norge)
Stek kjøttet på sterk varme og ha deretter hele hvitløk og smør i panna. (Foto: God morgen Norge)

Rist pepper i stekepanna, for å få litt mer smak ut av pepperen. Knus det i en morter.

Varm pannen på sterk varme, slik at det ryker av oljen. Salte og pepre kjøttet, som bør ha romtemperatur før du steker det.
(Det korter ned steketiden og kjøler ikke panna)

Brun kjøttet godt på begge sider først, ha deretter i smør, hvitløk og urter etter ønske (timian/estragon/rosmarin o.l)

For middels stekt kjøtt, stek i ca 4-5 minutter på begge sider tilsammen.

Når kjøttet er ferdig stekt, la det hvile i halvparten av tiden den steker. Ca et par minutter.

Legg gjerne noe under kjøttet mens det hviler, slik at det ikke ligger rett på tallerkenen og fortsetter å steke i varmen der.

Les også: Få kickstarten kjendisene sverger til

Tomatsalat og poteter som tilbehør

Til salaten trenger du:

Røde cherrytomater

Grønne, syltede tomater

Broccolini

Salatløk, som er mildere på smaken enn vanlig gul løk

Kok småpoteter og server det hele med litt stekesky, brent pepper og en dæsj sitronsaft.

Håper det smaker!

Les også: Lag indisk mat på indisk vis

Se del 2 av Biffmiddagen her!