Disse kakene er sukkerfrie og bedre for barna.
Disse kakene er sukkerfrie og bedre for barna.
Cecilie Theiste Bratli er kakeblogger og lager kaker uten sukker.
Cecilie Theiste Bratli er kakeblogger og lager kaker uten sukker.

Lag sukkerfritt godteri til barna

Lær å lage sukker- og melfritt godteri. Godt og sunt for de minste

Småbarnsmamma og bakeblogger Cecilie Theiste-Bratli har kanskje løsningen for deg som frykter at det kan bli for mye sukker for små innimellom.

Cecilie Theiste-Bratli blogger om bakverk uten sukker og mel.
Cecilie Theiste-Bratli blogger om bakverk uten sukker og mel.
Hun skriver bakebloggen fristendelavkarbo.no og er snart aktuell med boka «Fristende lavkarbo Enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske».

En bok med oppskrifter på bakverk helt uten sukker og mel.

Oppskriftene passer for folk på lavkarbodiett, glutenallergikere - eller de som gjerne unngår sukker.

Les også: Pynt cupcakes til Halloween

Oppskrift på sukkerfri fudge - myke karameller

Dette trenger du:

2 dl fløte

100 g smør

3 ss sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Kok opp blandingen, og la den småkoke i en time, gjerne i teflonkjele, da slipper du å røre så ofte. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg.

Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stviner raskt i kantene, er den klar.

Denne fudgen inneholder sjokoladebiter, makadamianøtter og peanøtter, men her er det store muligheter for å være kreativ.
Denne fudgen inneholder sjokoladebiter, makadamianøtter og peanøtter, men her er det store muligheter for å være kreativ.

La massen kjøle seg litt.

Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stive i kjøleskap.

Til sett fudgen hva du vil. Cecilie pleier å bruke paranøtter og hakket mørk sjokolade.

Les også: Jørns kakaooppskrift

Oppskrift på Bounty

Dette trenger du:

kokosmelk

2 ss kaldpresset kokosolje

2 ss sukrinmelis

150-200 g kokos

200-300 g mørk sjokolade

Denne godbiten gjør sinte-mamma til snille-mamma!
Denne godbiten gjør sinte-mamma til snille-mamma!

Slik gjør du:

La kokosmelken stå kaldt i kjøleskap så den skiller seg. Bruk den stivnede delen. Dette smeltes i en kjelesaammen med to spiseskjeer kaldpresset kokosolje.

Rør inn sukrinmelis. Rør deretter inn kokosen.

Kle en firkantet form med plastfolie, smør massen utover og sett i kjøleskapet.

Etter 1-2 timer er massen stivnet. Skjær den i passe store firkanter.

Smelt sjokolade, la den avkjøles litt og dypp hver bit i den smeltede sjokoladen. bruk to gafler når du gjør dette slik at overflødig sjokolade renner av.

Sett bitene på et brett med matpapir og sett dem i kjøleskapet til de stivner. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap.

Muffins med sjokoladehemmelighet

Dette trenger du:

4 egg

4 ss sukrin

1 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver

1 dl kokosmel

1 dl fløte

sjokolade

Deilige muffins uten sukker og hvetemel kan friste både liten og stor. (Foto: TV 2)
Deilige muffins uten sukker og hvetemel kan friste både liten og stor. (Foto: TV 2)

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin luftig. Tilsett deretter kokosmelet, vaniljepulveret og bakepulveret. Bør siktes inn i røren.Til slutt visper du inn fløten.

Kokosmelet suger til seg mye væske, så røren tykner raskt. Tilsett evt mer væske om røren blir for tykk. Fordel røren i muffinsformer av silikon.

Stikk en sjokoladebit bed i hver muffins. Stekes midt i ovenen på 175 grader i 18 minutter.