IKKE GODE NOK: Sir Alex Fergusons høyre  og venstre hånd, Mike Phelan og Rene Meulensteen har visst ikke kompetansen til å være med i David Moyes trenerteam i Manchester United. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
IKKE GODE NOK: Sir Alex Fergusons høyre og venstre hånd, Mike Phelan og Rene Meulensteen har visst ikke kompetansen til å være med i David Moyes trenerteam i Manchester United. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Før PL-runden: Manchester United sliter på Merseyside

Sir Alex Ferguson med sju kamper uten seier i Liverpool. Arsenal har også trøbbel på bortebane.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

London (TV 2 Sporten): I den 10. Premier League-runden blir det viktig for flere lag å få finne vinnerformelen igjen.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Chelseas møte med Arsenal vil få størst oppmerksomhet, men de fleste er også nysgjerrige på hvordan Manchester United vil framstå etter å ha blitt ydmyket i lokalderbyet.

Everton FC - Manchester United FC kl. 13.00, TV 2 PL HD2:
Manchester United slikker fortsatt sårene etter at de ble skamslått av byrival City på Old Trafford. Alex Ferguson har uttalt hvor viktig det er at de regjerende mesterne slår tilbake umiddelbart, men rødtrøyene reiser til Merseyside med dårlig statistikk i ryggen.

United har ikke vunnet på de sju siste besøkene til Beatles-byen, og totalt har de sluppet inn 15 mål.

Selv om Everton røk ut av Ligacupen i midtuken, kan de smile bredt over den solide 3-1-seieren mot Fulham på Craven Cottage. Scouserne er på jakt etter å vinne to kamper på rad for første gang på seks måneder. Da beseiret David Moyes’ mannskap Wolverhampton og Blackburn.

Chelsea FC - Arsenal FC kl. 13.45, TV 2 PL HD1:
Rundens storoppgjør finner sted på Stamford Bridge. For Chelsea har uken mest av alt handlet om rasismeanklagene mot John Terry. England-kapteinen etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han ble beskyldt for å ha kommet med rasistiske bemerkninger rettet mot QPR-spiller Anton Ferdinand.

Andre Villas-Boas har vært tydelig misfornøyd med dommerstanden i Premier League den siste tiden, men mest av alt er det viktig at portugiseren sørger for at laget kommer tilbake på vinnersporet. Chelsea har vunnet de fire siste mot Arsenal.

The Gunners er i ferd med å komme til hektene etter den elendige innledningen. Skulle Arsenal slå London-rivalen, vil det bli første gang klubben vinner tre kamper på rad i ligaen siden februar. Men, Arsene Wenger har ikke vunnet på de åtte siste borteturene i serien.

Manchester City FC - Wolverhampton Wanderers FC kl. 16.00, TV 2 PL HD1:
For andre gang denne uken skal disse to møtes til dyst, og Wolverhampton frykter nok at de skal bli utsatt for nok en smadring. I Ligacupen ble de slått klart av Manchester Citys fenomenale angrepsrekke, som fortsatt flyr høyt etter slakten av United forrige helg.

Wolves har hatt lite å glede seg over etter den gode sesongstarten. Skulle de tape for City, vil det bli deres åttende kamp på rad uten seier. Mick McCharty føler presset fra supporterne, men foreløpig har han full støtte på styrerommet.

Norwich City FC - Blackburn Rovers FC kl. 16.00, TV 2 PL HD2:
Det er lite å utsette på starten til Norwich. Nykommeren står bokført med 12 poeng, noe som er mer enn godkjent for kanarifuglene i Premier League-comebacket. De slet i første omgang mot Liverpool, men etter pause kjempet de som helter og fikk betalt. Det følte de nok var fortjent etter å ha reist tomhendte hjem fra Stamford Bridge og Old Trafford til tross for imponerende forestillinger.

Hos Blackburn er det lite som stemmer, og supporterne fortviler over at laget innehar jumboplassen på tabellen. Bare én seier så langt er alt annet enn imponerende, og sesongens første trepoenger på fremmed gress er nærmest et krav fra tilhengerne. Fortsatt roper fansen at Steve Kean må gå, men de indiske eierne har fremdeles tillit til manageren.

Sunderland AFC - Aston Villa FC kl. 16.00, tv2sumo.no:
Sunderland leverte en relativt god kamp borte mot Arsenal for to helger siden, og i forrige runde fikk de endelig betalt i form av en seier. Ni poeng etter ni matcher er betraktelig svakere enn det ”The Black Cats” forventet før sesongstart, men Steve Bruce har hevdet at de hele veien har prestert godt – selv om resultatene har uteblitt.

Oktober har så langt ikke vært en god måned for Aston Villa, og nederlaget for rival West Bromwich var smertefullt for supporterne. Alex McLeish visste at det ikke ville bli enkelt å overbevise tilhengerne da han tok jobben, men den tidligere Birmingham-sjefen bør nok ha mer fokus på angrepsspillet dersom han skal bli helt akseptert.

Swansea City AFC - Bolton Wanderers FC kl. 16.00, TV 2 PL HD3:
Swansea har verken blitt slått eller sluppet inn mål på hjemmebane så langt. Gode resultater på eget gress er en nøkkel for å overleve i Premier League, og så langt har Liberty Stadium vist seg som et vanskelig sted å komme til.

For Bolton har sesongstarten vært alt annet enn god. Seks poeng, ni nederlag og 24 baklengsmål er fasiten for Owen Coyle og hans menn. Laget sliter på bortebane, men skulle de slå waliserne, vil det være første gang de vinner to kamper på reisefot på rad med Coyle som manager.

Wigan Athletic FC - Fulham FC kl. 16.00, tv2sumo.no:
Wigan sliter også i motgang. Tidvis leverte de en god kamp mot Newcastle sist, men nok en gang måtte klubben bokføre et nederlag. Roberto Martinez mener at laget viste lovende takter på St. James’ Park, men han må sørge for at Wigan starter poengfangsten umiddelbart.

Til DW Stadium kommer et Fulham som heller ikke har hatt mye å juble for. Londonerne hadde ambisjoner om å kjempe om en plass som gir spill i Europa, men fortsetter de svake resultatene, vil dette bli en kamp om å overleve for dem. Bare en seier har de sikret så langt, og Martin Jol har tapt sine ti siste borteturer som Premier League-manager.

West Bromwich FC - Liverpool FC kl. 18.30, TV 2 PL HD1:
West Bromwich hadde et tøft program i innledningen, men resultatene har vært langt bedre den siste tiden. I de to foregående serierundene har de vunnet lokaloppgjørene mot Wolves og Aston Villa.

Roy Hodgson får besøk av sin tidligere arbeidsgiver på The Hawthorns. WBA-sjefen forlot Anfield som en upopulær mann, og han vil mer enn gjerne beseire Liverpool.

Kenny Dalglish så sine gutter brenne den ene store målsjansen etter den andre mot Norwich, men bare ett poeng sørget for at de allerede ligger et godt stykke bak Manchester City. Med uavgjort i to kamper på rad, er scouserne avhengige av en seier.

Tottenham Hotspur FC - Queens Park Rangers FC kl. 17.00, TV 2 PL HD1:
Det er snart 16 år siden de to London-klubbene sist møtte hverandre i Premier League. Da vant Spurs 1-0 på White Hart Lane.

Tottenham er i godt slag, og de har virkelig funnet formen etter at de kom litt skjevt ut. Harry Redknapps mannskap har tatt 16 poeng av 18 mulige på de seks siste ligakampene.

QPR slo Chelsea sist med to mann mer på banen i store deler av oppgjøret, men det gjorde ikke gleden over å slå rivalen noe mindre. Queens Park Rangers har kommet godt i gang med 12 poeng så langt.

Stoke City FC - Newcastle United FC kl. 21.00, TV 2 PL HD1:
Stoke er ubeseiret på Britannia Stadium – selv om de har ønsket motstandere som Chelsea, Liverpool og Manchester United velkommen. Pottemakerne har vunnet de fire siste mandagskampene de har spilt.

På besøk kommer Newcastle, som fortsatt har til gode å tape en fotballkamp denne sesongen. Det er «Toons» alene om sammen med serieleder Manchester City.

I 2010/11 fikk de imidlertid så hatten passet av Stoke i tilsvarende oppgjør, og de tapte hele 0-4.