siktetordforer (Foto: TV 2 (Arkivfoto))
siktetordforer (Foto: TV 2 (Arkivfoto))

Øygard likevel ikke tilbake som ordfører mandag

Den overgrepssiktede ordføreren i Vågå, Rune Øygard, går over i gradert sykmelding og kommer foreløpig ikke til å fungere som ordfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øygard skulle vært tilbake i ordførerstolen førstkommende mandag, men nå blir det altså ikke noe av.

Ifølge en pressemelding fra hans advokat, Mette Yvonne Larsen, ble han natt til lørdag 24. september sendt til Ålesund sykehus med akutt gallesteinsanfall, og har vært sykemeldt siden.

Les også: Overgrepssiktede Rune Øygard (Ap) gjenvalgt som ordfører

Tatt lengre tid å bli frisk

Dette var omtrent samtidig som han ble anmeldt for overgrep mot ei mindreårig jente. Han var sykmeldt fram til mandag 31. oktober, men denne sykmeldingen blir nå forlenget, i alle fall delvis.

– På grunn av anklagene mot ham og belastningene det har medført, har det tatt lengre tid enn forventet å bli frisk. Fortsatt er han ikke i stand til å komme tilbake i arbeid som ordfører, sier hans advokat Mette Yvonne Larsen i pressemeldingingen.

Les også: 15-åringen støtt av ordfører-sympati

Synes han tar lite hensyn

Larsen sier Øygard er delvis sykmeldt og skal samarbeide tett med varaordføreren, og at han vil utføre enkelte ordføreroppgaver.

Jentas bistandsadvokat, Nina Emilie Hjortdal, reagerer på Øygards avgjørelse om å gå tilbake i arbeid.

– Jeg synes det er en veldig bemerkelsesverdig måte å takle den situasjonen han er i. Han tar lite hensyn til den fornærmede i saken, og det hele er lite empatisk, sier Hjortdal til VG Nett.

Les også: Hevder hun ble misbrukt av ordføreren fra hun var 13 år