UROLIG: Fylkeslegen i Oslo og Akershus er urolig for sikkerheten til pasientene ved Oslo Universitetssykehus. Nå har han skrevet et brev til sykehusdirektøren der han blant annet ber om at det blir gjort greie for over 9000 brudd på arbeidsmiljøloven første kvartal 2011.  (Foto: TV 2)
UROLIG: Fylkeslegen i Oslo og Akershus er urolig for sikkerheten til pasientene ved Oslo Universitetssykehus. Nå har han skrevet et brev til sykehusdirektøren der han blant annet ber om at det blir gjort greie for over 9000 brudd på arbeidsmiljøloven første kvartal 2011. (Foto: TV 2)

Frykter for pasientsikkerheten i Oslo

Oslo Universitetssykehus må behandle færre pasienter neste år og sikkerheten til disse pasientene kan bli kritisk forverret. Det frykter ledelsen ved sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Budsjettet for 2012 blir en stor utfordring. Neste år legger budsjettet opp til at Oslo Universitetssykehus kan gå 400 millioner kroner i minus, og de må allikevel gjennom store økonomiske kutt.

Ved sykehuset viser ledelsens egen risikovurdering av det foreløpige budsjettet for 2012 at pasientsikkerheten kan bli kritisk forverret.

Pasientsikkerheten

Den nye styrelederen ved Oslo Universitetssykehus står ikke overfor en enkel jobb og innrømmer at han står overfor store utfordringer.

– Det blir jo gjerne sagt at økonomien eller økonomikravene står i kontrast med pasientsikkerheten. Sånn må det aldri oppfattes. Det primære er pasientsikkerheten, sier styreleder Stener Kvinnsland ved Oslo Universitetssykehus til TV 2.

I dag la ledelsen fram et foreløpig utkast til budsjett for 2012.

Risikovurderingene sykehusledelsen har gjort viser at det kan være vanskelig å nå de økonomiske målene uten at det vil gå ut over pasientene, selv om budsjettet går med stort underskudd.

LES OGSÅ: Brukte over 400 millioner i konsulenttjenester på tre år

LES OGSÅ: 9000 lovbrudd ved Oslo universitetssykehus på tre måneder

Kvalitetsrisiko

Dette bekymrer de ansatte ved sykehuset.

– Det viser jo at vi har en kjempeutfordring. Her kommer det fram at man får betydelig nedgang i antall behandlede pasienter, men og at det faktisk får en stor kvalitetsrisiko for de pasientene som blir behandlet, sier ansattrepresentant Merete Morken ved Oslo Universitetssykehus til TV 2.

Tillitsvalgt for overlegene Christian Grimsgaard mener at det mest alvorlige er at man har identifisert kritisk risiko knyttet til kvaliteten i pasientbehandlingen og til hvor mange pasienter sykehuset kan behandle.

Det endelige budsjettet for 2012 skal vedtas på et styremøte i desember.

LES OGSÅ: Flere sykehus må kutte kraftig