ikea (Foto: TVNorge)
ikea (Foto: TVNorge)

– Ikea-stolen ble montert av seg selv - uten at noen var i lokalet

Kafeeieren Grethe: – Skjønte at dette er det ikke noe menneske som har gjort.

De ansatte på Nittedal stasjon er redde for å gå på jobb.

– Stolen var montert

I den over 100 år gammle tomme stasjonsbygning startet Grethe Røsnes opp med kafedrift, men det tar ikke lang tid før hun oppdager at noe er galt. Allerede før åpningen har hun en rekke stoler i et oppbevaringsrom for møbler.

Les også: Her starter vannkokeren av seg selv under TV-innspilling

Stolene, som var fra Ikea ble liggende uten å være skrudd opp. Røsnes hadde åpnet en av eskene. Så gikk det to dager uten at hun var i lokalet. Hun var også den eneste som hadde tilgang til nøkkel.

– Da jeg kom inn sto stolen midt på gulvet. Den var helt skrueløs og pluggløs og var satt sammen løst. Min første tanke var at dette er det ikke noe menneske som har gjort, sier Røsnes i TVNorge-programmet «Åndenes makt», som sendes søndag.

– Av alle besynderlige ting jeg har hørt gjennom alle disse årene, er dette noe av det merkeligste, sier programleder Tom Strømnæss.

– Skal ikke være mulig

I tillegg opplever Røsnes at heliumsballonger ikke letter, noe som skal være umulig. Både gass og ballonger har hun fått sjekket.

– Det skal ikke være fysisk mulig, uttaler kafeeieren.

I tillegg var en kvinnelig ansatt på tur å besvime etter å ha sett en skikkelse som hun så rett igjennom. Det har forsvunnet penger og eiendeler fra kassa for så å dukke opp igjen i bunnen av søppelkassa.

Men den mest negative opplevelsen fikk hun da en gassbeholder åpnet seg selv.

– Ingen grunn til å mistenke at det er fantasi

Programleder Tom Strømnæss ble oppriktig overrasket da han hørte historien til de kaféansatte.

– Av alle rare ting jeg har hørt, så tror jeg det føyer seg inn helt i toppen. Alle som har slitt med Ikea-møbler og sette dem sammen vet at det kan by på problemer, selv med bruksansvisning. Tilsynelatende har en stol blitt satt sammen uten en eneste skrue eller knott. Den sto som om den skulle være fastmontert, ifølge henne, sier Strømnæss.

Han har ingen grunn til å mistro det kaféeieren sier.

– Det er jo mildt sagt besynderlig, dersom det er som hun sier, og jeg har ingen grunn til å mistenke at det er fantasi eller innbilning. Om ingen har vært borte på den stolen er det grunn til å spørre hvordan i all verden er det mulig. Hva hadde man sett om vært flue på veggen, spør han seg.

Selv opplevde han ikke noen direkte fenomener da programmet besøkte stasjonen.

– Jeg fikk litt hodepine, og er ikke plaget med det ellers. Vi var flere som ble fort trøtte og slitne. Hva det kommer av er ikke godt å si, men det skjer gjerne i forbindelse med sånne steder. Utover det holdt de seg stille og rolige da vi var på besøk, sier Strømnæss.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med kafeeier Grethe Røsnes.