Cupcakes
Cupcakes

Pynt cupcakes til Halloween

Norges mest elskede bakeblogger gir deg tips til hvordan du kan pynte Halloween-cupcakes.

– Er det noe jeg elsker, så er det å lage og pynte cupcakes. Det er små, søte kaker som man kan pynte med så mye forskjellig. Hver og en cupcake blir så fin, forteller Manuela Kjeilen til God morgen Norge.

Manuela er en av Norges mest leste bakebloggere. Hun har også flere tips til hvordan du får perfekte cupcakes.

Tips til pynting med spøkelser

Cupcakes
Cupcakes

For å lage roser og border med frostingen som pynt på muffinsen må du bruke en såkalt «tip». Disse får du kjøpt flere steder.

– Rosa spøkelser kan du trykke ut i marsipan. Du får kjøpt noe som ligner på «pepperkakeformer» med forskjellige temaer, for eksempel spøkelser, forteller Manuela.

Det er enkelt for barna å trykke ut marsipanen.

– Du kan kjøpe vanlig marsipan og farge marsipanen med konditorfarge. Svart eller oransje er typiske Halloween-farger, selv om jeg liker best rosa, ler Manuela.

Det finnes også uendelig mange forskjellige strøssel som du kan bruke som pynt på muffinsene.

Les også: Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Les også: En slags jålete muffins

Cupcakes til Halloween
Cupcakes til Halloween

Frostingoppskrift:

Manuela kaller denne frostingen for «Angel feather icing». Den smaker akkurat som kokosboller.

Denne frostingen kan du for eksempel farge oransje med konditorfarge. Manuela bruker her en 1B-tip. (Se bilde)

2 eggehviter

170 g sukker

1 dl glukose

Cupcake med frosting
Cupcake med frosting

1 ss vann

3–4 dråper sitronsaft

1–2 ts vanilje exstract

konditorifarge, kan sløyfes!

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene, unntatt vanilje exstract / og konditorifarge i en bolle.

Ha ferdig en kjele med kokende vann på plata.

Plasser bollen over det kokende vannet, eller helt ned i kjelen.

Begynn med å mikse på lav hastighet med håndmikseren.

Etter bare noen minutter begynner det å bli hvitt og “fluffy”.

På dette tidspunkt skal vannet under kjelen koke. Om du ser nøye på bildet, ser du at det kommer damp opp av kjelen.

Grunnen til at du skal ha varmen på, er at sukkeret skal smelte helt under tiden det mikses. Så fort du ser at sukkeret er smeltet, kan du slå av varmen.

Etter cirka 7 minutter er kremen stiv.

Når du løfter vispen fra bollen, så skal du kunne holde den opp uten at kremen renner av. Først da er den ferdig.

Ta bollen bort fra kjelen, og tilsett vanilje extract, eller fruktpuree( eller essenser etc).

Jeg tilsetter vanilje extract og rosa konditorifarge.

Miks det videre i cirka 2 minutter.

Etter 2 minutter er den ganske så stiv. Ferdig!

Skal du pynte cupcakes med denne kremen, så skal du vente minst 20 min. før du gjør dette.

Fyll kremen i poser og bruk "tipen" du har valgt deg.

Her kan du se Manuela pynte cupcakes i God morgen Norges sending:

Her er en av Manuelas oppskrifter på selve muffinsen:

150 g mykt smør

150 g sukker

3 normale eller 2 store egg

225 g hvetemel

2 ts bakepulver

ts vaniljesukker

1dl matfløte eller melk

Slik gjør du:

Visp smør og sukker til en lys luftig smørkrem. Pisk inn egg , ett om gangen. Bland sammen hvetemel , bakepulver og vaniljesukker og tilsett i smørkremen vekslevis med matfløten.

Sett muffinsformer i et muffinsbrett, eller bruk doble former på et stekebrett. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek i varm stekeovn , på midterste rille ved 200 oC i ca 20 min.

Avkjøl litt før de tas ut av muffinsbrettet.

Cupcakes bør være helt kalde før de dekoreres med krem

Her finner du flere av Manuelas oppskrifter.