Fredrik Bergersen Klemp (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Fredrik Bergersen Klemp (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Idol-Fredrik ville helst spille naken

Se det spøkefulle intervjuet fra backstage-området.

Fredag kveld bød på andre delfinale i årets «Idol». Tv2.no var på plass for å følge både dommere og deltakere, og lenger nede i artikkelen kan du se direkteintervjuer fra Chateau Neuf.

Fikk ikke lov å være naken

Fredrik Bergersen Klemp skulle avslutte fredagens sending med sin tolkning av Bob Dylan låta «Don´t think twice, it´s allright». 20-åringen var ikke nevneverdig nervøs før han skulle på scenen.

– Nei, nervene la jeg igjen hjemme. Nå har jeg fått ladet batteriene etter sykdom og mye tull. Så nå starter «Idol» for meg.

Selv om han følte seg klar for scenen, hadde han ikke slitt seg ut med forberedelsene.

– I dag har jeg forberedt meg veldig lite. Jeg har ingen instrumenter, ingenting. Jeg er helt naken. Ikke bokstavelig talt, selv om jeg hadde lyst til det. Men det fikk jeg ikke lov til.

Se hele intervjuet lenger nede i saken.

– Man blir lei seg når de gjør det dårlig

Dommere Gunnar Greve og Hans Erik Dyvik Husby var i fin fart like før sendingen begynner. Sistnevnte forteller at det er er mange følelser på spill også for de fire bak dommerbordet.

– Vi har fulgt disse kidsa fra i sommer og til nå, og det har blitt så få igjen av de fem tusen som kom med sine drømmer. Det har vært en emosjonell berg- og dalbane. Rent faglig er vi slått i bakken av nivået, men rent personlig er det veldig mye nerver. Man blir så opptatt av de og vil at de skal gjøre det bra, og man blir så lei seg når de gjør det dårlig.

Se oversikten over hva alle finalistene synger og hvordan du kan stemme på dem her!

– Av fem tusen drømmer har vi knust alle unntatt ni, sier Gunnar.

– Sorry for det, altså. Det skal jeg ta med meg i livet. At vi har knust drømmer, følger Hans Erik opp.

– Man skal være ærlig

I løpet av årets «Idol»-sesong har vi sett dommerne rose deltakere i skyene, men mange har også fått passet sitt påskrevet med relativt strenge tilbakemeldinger.

– Det det handler om er at man ikke skal være krass for krassheten sin del eller snill for snillheten sin del, men man skal være ærlig. Og det synes jeg vi klarer ypperlig, mener Gunnar.

Hans Erik har også sin helt spesielle måte å forklare egen jobb på.

– Det er viktig for publikum å se at vi dømmer deltakerne på en faglig måte. Dette er et fag. Så om du går til en sveiser på et verft som bygger en båt som bare synker, så kommer sveisemesteren til å si at det er ikke godt nok sveisearbeid. Musikkbransjen er også en fagbransje, og vi er nødt til å forsøke å være fagfolk. Det er det vi gjør nå. Vi gir en faglig tilbakemelding, samtidig som vi må forstå hva folk vil stemme på og hva de liker. Så vi må også gi tilbakemeldinger som gjenspeiler de som stemmer, sier han i videointervjuet du kan se nedenfor.

Se intervjuer fra backstageområdet:

Se hva som skrives om «Idol» på Twitter:

Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol!