Det var nydelig fra Nordvestlandet og helt til Troms onsdag. Slik så morgenhimmelen over Smøla i Møre og Romsdal ut. (Foto: Eli Rosvoll  )
Det var nydelig fra Nordvestlandet og helt til Troms onsdag. Slik så morgenhimmelen over Smøla i Møre og Romsdal ut. (Foto: Eli Rosvoll )

Nesten 19 varmegrader i Nordland

Den siste uken har det vært sommertemperaturer både nord og sør i landet. Onsdag var det Nordlands tur.

Høytrykksværet har gitt oss et blaff av sommer den siste uken.

I Fiskåbygd i Møre og Romsdal fikk fønvinden fra sørøst termometeret helt opp i 19 grader sist mandag, og tirsdag hadde Bergen 18 grader. Onsdag var det Nordlands tur, med 18,4 grader i Sandnessjøen og 16,8 i Brønnøysund.

Les: Over 20 grader denne uken

Til høyre kan du se hvor det er varmest og kaldest akkurat nå.

Rekordene

Sandnessjøen var varmest i landet torsdag, men det var ikke varmt nok til å sette ny Nordlandsrekord.

– I Nordland er rekorden for oktober 20,9 grader, satt i Sandnessjøen 8. oktober 2005, forteller Storm-meteorolog Roar Inge Hansen. Brønnøysund hadde 19,7 grader 8. oktober 2005, Vega 19 grader 11. oktober 2005, og Bodø 16,8 grader. Også den satt i 2005.

Trondheim hadde en nydelig dag onsdag. Temperaturen var 15,4 grader klokken 18. - Priviligert er den som har fri og kan gå på tur en slik dag, sier Helga Kristine Lykke. (Foto: Helga Kristine Lykke  )
Trondheim hadde en nydelig dag onsdag. Temperaturen var 15,4 grader klokken 18. - Priviligert er den som har fri og kan gå på tur en slik dag, sier Helga Kristine Lykke. (Foto: Helga Kristine Lykke )
Oktoberrekordene er normalt satt i begynnelsen av måneden, og ikke representative for slutten av oktober. Hansen har derfor sett på målinger gjort i slutten av oktober. De viser at varmen torsdag var spesiell. De siste dagene av oktober har ikke Nordland vært over 18 grader tidligere.

– Den 28. oktober 2005 hadde Glomfjord 17,5 grader, Saltdal hadde 16,7 grader 31. oktober og Finnøy 16,3 grader samme år, sier Hansen.

Les: Slik blir det fønvind

Tilbake til normalen

Torsdag er det normale høsttemperaturer i Nordland. Midt på dagen var det skyet og 10 grader i både i Sandnessjøen og Brønnøysund.

De neste dagene kommer det litt nedbør, og temperaturen synker enda et par grader.