bakenga
bakenga
lsutig
lsutig
Jon Masalin har tidligere voktet HamKams mål. Denne sesonnen har han sluppet inn 15 mål på ni kamper for Fredrikstad. (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Jon Masalin har tidligere voktet HamKams mål. Denne sesonnen har han sluppet inn 15 mål på ni kamper for Fredrikstad. (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Dette har Bakenga trent hardt for å få til

Det sies at øvelse gjør mester – på Lerkendal var Mushaga Bakenga akkurat dét: mesterlig.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rosenborg - Fredrikstad 2-0

Redusert til tross, Rosenborg ble uansett et par nummer for store for Fredrikstad.

Østfoldningene sliter i bunnen av tabellen, og det ble ikke lysere etter 90 minutter på Lerkendal.

LES OGSÅ: Nå handler alt om sølv på Lerkendal

Etter bare 14 minutter ble Mushaga Bakenga felt bare centimetre innenfor 16-meteren, og hjemmelaget fikk straffe.

Med Prica ute med karantene gikk Lustig frem til krittmerket, og derfra gjorde svensken ingen feil.

562127

Men det skulle fort bli verre for gjestene. Bare minutter senere utnyttet Bakenga en horribel forsvarsjobb og snappet ballen. Fra 30 meter og inn viste unggutten ren klasse. Alene med Masalin var Bakenga overlegen og chippet elegant over reservekeeperen.

– Jeg følte at jeg fikk brukt farten min, og så har jeg øvd mye på chip i det siste, gliste Bakenga etter at han ble kåret til banens beste av TV 2s seere og av hjemmepublikummet på Lerkendal.

Bedre moral enn uttelling
Fredrikstad viste ingen tegn til å kaste inn håndkleet, og var laget som produserte de største sjansene de gjenværende 70 minuttene, men uttellingen var totalt fraværende for østfoldningene.

Dermed endte det med null mål, null poeng og en nitrist onsdag for Fredrikstad.

– Det ville være dumt å si at vi ikke tenker på nedrykk nå. Vi har fire kamper igjen og ligger bare fire poeng foran Start, sier Tom Freddy Aune til TV 2 Sporten.

Skadet Bakenga
For Rosenborg var onsdagen heller ikke optimal tross tre poeng. Jan Jönsson var langt ifra fornøyd med det spillerne presterte, og i tillegg måtte Rosenborgs beste spiller, Mushaga Bakenga, hinke av banen med skade.