STJEL STILEN: Stieg Larssons antiheltinne Lisbeth Salander, her ved Noomi Rapace, er kjent for sin rocka, særegne og mørke stil.
STJEL STILEN: Stieg Larssons antiheltinne Lisbeth Salander, her ved Noomi Rapace, er kjent for sin rocka, særegne og mørke stil.

Nå skal du kle deg som Lisbeth Salander

Skinnjakker, hullete jeans og attitude. Slik får du stilen til Stiegs Larssons antiheltinne.

Rocka, mørk, urban og særpreget. Industrifarget, svart, slitt hvitt og mørkerødt. Sjekk ut H&Ms hyllest til rollefigur og antiheltinne Lisbeth Salander.

Hva synes du om Lisbeth Salander-kolleksjonen? Si din mening i avstemningen under!

Urban, særpreget og ekte

Denne julen er det klart for premiere på filmen «The Girl With The Dragon Tattoo» - Hollywood-versjonen av den svenske filmsuksessen «Menn som hater kvinner», basert på forfatter Stieg Larssons bestselger. I forbindelse med premieren lanserer H&M en kolleksjon inspirert av filmens antiheltinne Lisbeth Salander. Kolleksjonen er signert kostymedesigner Trish Summerville, som også står bak kostymene til filmen. Trish Summerville har sammenfattet Lisbeth Salanders look som en ny variant av urban, særpreget og gatepreget mote som vil prege gatebildet denne vinteren, heter det i en pressemelding fra H&M.

LES OGSÅ: Kanye West blir designer

– Salander-looken er ekte og komfortabel med velbrukte plagg, for eksempel jakkene som er som en rustning som beskytter henne mot verden. Jeg ville at kolleksjonen skulle gjenspeile styrken og selve essensen til Salander med en motevri, sier Tish Summerville i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Norske jenter har bedre stil enn amerikanske

ROCK OG ATTITUDE: Lisbeth Salander-kolleksjonen fra H&M
  består blant annet av skinnjakker og -bukser, hettegensere og attitude.
ROCK OG ATTITUDE: Lisbeth Salander-kolleksjonen fra H&M består blant annet av skinnjakker og -bukser, hettegensere og attitude.

Hullete jeans og hettegensere

Kolleksjonen består av 30 plagg og tilbehør, og skal ha samme mørke, urbane følelse som Lisbeth Salander utstråler, med skinnjakker og skinnbukser, hullete jeans og hettegensere. Fargepaletten holdes i industrinyanser av sort, grått, slitt hvitt og mørkerødt. Blant kolleksjonens nøkkelplagg er innsvingte racingjakker i skinn, ullkåpe med hette og skråstilt glidelås som går rundt kroppen, denim med flenger, smale skinnbukser, grovt tilskåret miniskjørt i denim, hettegensere med glidelås og t-skjorter med håndmalte trykk eller snirklete bokstaver.

LES OGSÅ: Sølv: Designerne du bør merke deg

Kolleksjonen vil få en eksklusiv førpremiere på Colette i Paris den 28.november, med sitt eget butikkområde. Og for alle oss som ikke er så heldige å være i Paris, er kolleksjonen tilgjengelig fra 14.desember i Divided-avdelingene i rundt 180 H&M-butikker over hele verden, samt online.