Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Boasson Hagen til Golden Goal

Et av verdens største sykkeltalenter kommer, og Henrik og Johan er fortapt på Kabaddi-banen.

Ukas gjest er femdobbelt Norgesmester på tempo og regnes som ett av verdens største sykkeltalenter. I 2010 ble han den yngste nordmannen som fullførte Tour de France. I årets Tour tok han sin første etappeseier på den sjette og lengste etappen og klinka til med nok en seier på den syttende etappen. Ukas gjest er Team Sky-syklisten Edvald Boasson Hagen.

Til tross for sin unge alder har han allerede bemerket seg med en rekke internasjonale topp-plasseringer. I 2009 stakk han av med sammenlagtseieren i Tour of Britain og Eneco Tour, som regnes som ungdommenes Tour de France. Hans definitive internasjonale gjennombrudd kom imidlertid etter innsatsen i Giro d’Italia samme år da han vant tempoetappen og den syvende etappen.

For bare noen uker siden kom sesongens kanskje største nedtur da han måtte se seg knust av vår egen Johan Golden da de to møttes til sykkelduell.

Her knuser Johan Boasson Hagen i sykling

Forvirrende idrettHenrik og Johan har nok en gang prøvd seg på en ny sport. Denne gangen var det den asiatiske lagsporten kabaddi, en blanding mellom rugby og bryting, som skulle prøves. Sporten er stor i Asia og er også en egen gren i Asia-lekene, men for Henrik og Johan var dette en totalt ukjent sport og kanskje også en av de mest uforståelige idrettene de har forsøkt seg på. Kabaddi forble like kaotisk og uforklarlig som den så ut ved første øyekast selv etter at Henrik og Johan fikk en grundig innføring i reglene av våre thailandske venner. Likevel stilte de med friskt mot og vinnerinstinktet i behold da de fikk med seg noen av Thailands beste kvinnelige spillere til kabaddi-kamp.

Dibbles keepertabbe

Noen mål huskes bedre enn andre. Et av de mest omtalte og kontroversielle målene i Premier League på 90-tallet kom i kampen mellom Manchester City og Nottingham Forrest.Det er 0-0 og City-keeper Andy Dibble har akkurat gjort en redning og gjør seg klar til utspark, men det han ikke har fått med seg er at Forest-spiller Gary Crosby ligger på lur og venter bak ryggen hans. Mens Dibble holder ballen med en hånd og har tilsynelatende kontroll over situasjonen, kommer Crosby bakfra og header ballen ut av hendene hans og triller ballen i mål. Crosby blir matchvinner mens Dibble blir den store syndebukken. Johan har tatt på seg rollen som frekkasen Gary Crosby og rekonstruert denne uforglemmelige tabben sammen med Andy Dibble.

Se Golden Goal torsdager klokken 23:00 på TV2 Zebra og fredager klokken 23:20 på TV 2.

Les alt om «Golden Goal» her!

Har du noe du ønsker deg? Klikk her.

Vil du se andre ønskerepriser? Klikk her.