Dreamliner (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)
Dreamliner (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)

Betalte 186.000 kroner for å fly med Dreamliner

Hundre ledige seter til den første kommersielle turen med Boeings nye stolthet, 787 Dreamliner, ble utsolgt på et blunk. En av passasjerene betalte hele 186.000 for billetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere år med forsinkelser ble det onsdag skrevet flyhistorie. Hundre passasjerer fikk være med på den første kommersielle turen med Boeing 787 Dreamliner, fra flyplassen Narita i Tokyo til Hong Kong.

Se video av siste forberedelser og takeoff i videovinduet øverst i artikkelen.

Spente passasjerer

På vei inn i flyet holdt passasjerene opp bannere med skriften «Jeg reiser først». Da flyet takset ut på rullebanen kunne man se piloten i cockpit som vinket til frammøtte utenfor.

På bakken sto flyplasspersonell og gjorde ærbødige bukk i det flyet dro.

DreamlinerFort (Foto: EBU)
DreamlinerFort (Foto: EBU)

Nytt konsept

787 Dreamliner representerer et helt nytt flykonsept, blant annet fordi skroget er bygget i komposittmaterialer i stedet for metall. Ifølge Boeing føles interiøret romslig, og vinduene er større.

I tillegg kan Dreamlineren fly mer enn 1 000 kilometer lenger enn andre flytyper, noe som gjør det mulig å fly nonstop fra Oslo til f.eks. Rio, San Francisco eller Cape Town.

Les også: Norwegian velger Dreamliner

Rift om billettene

ØKONOMIKLASSE. (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)
ØKONOMIKLASSE. (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)
Det har vært rift om å få være med på den første turen. Hundre billetter ble lagt ut for salg, og de forsvant på et blunk.

En av de reisende betalte mer en 21,000 pund, rundt 186.000 norske kroner, for å få være med på denne første turen, skriver The Telegraph.

Det japanske flyselskapet som onsdag gjennomførte første tur håper Dreamlineren vil øke etterspørselen etter flyreiser, og at flyet, som bruker mindre drivstoff, skal øke konkurranseevnen i et marked hvor drivstoffprisene øker.

Til sammen er det bestilt over 800 fly av denne typen, og målet er at Dreamlineren skal ta opp konkurransen med Airbus A350.