ravn1 (Foto: Stella Pictures)
ravn1 (Foto: Stella Pictures)

Marion Ravn raser mot «slankebloggerne»

– Det er ikke normalt!

Det er blitt mer og mer populært med lavkarbodietter de siste årene, men langt ifra alle anbefaler et strengt kostholdsregime.

Idol-dommer Marion Ravn går nå hardt ut mot bloggere som i hovedsak skriver om sunn mat og trening.

– Som bloggleser selv begynner jeg å bli lei av alle disse bloggerne som skriver om hvor lite de spiser og hvor mye de trener. Dette er ikke normalt, og ikke slik hverdagen kan fungere i lengden. Og er du under 16 år skal du ikke tenke på sånne ting i det hele tatt. Jeg er selv opptatt av å spise sunt, men da snakker vi om masse mat, også karbohydrater, skriver hun på egen blogg.

– Ble sur

Marion har som mange andre på hennes alder prøvd ut ulike dietter, men 27-åringen har ingen god erfaring med lavkarbodietten.

– Jeg har som de fleste andre jenter på min alder forsøkt mye rart. Å prøve lavkarbo gjorde meg til en sur kjerring. Det å gå på ti dagers dietter hvor du presser deg selv fungerer heller ikke i lengden. Når jeg ikke fikk i meg nok mat eller riktig mat gikk det utover energinivået mitt og søvnen. Du må faktisk gjøre en livstilsforandring hvis du vil få ordentlige resultater, skriver hun.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Marion onsdag morgen.

Les også: Marion Ravn har blitt samboer

Slakter lavkarbo

Ukebladet Her og Nå har denne uken snakket med flere kjendiser som går hardt ut mot de såkalte lavkarbodiettene.

– Lavkarbo er idioti og farlig. Du blir bare syk av å ikke spise karbohydrater, sier Anna Anka til bladet.

–Det som er risikoen med lavkarbo slik mange praktiserer det, er at man kan risikere en del mangelsykdommer på grunn av for lite B-vitamin, sier Kari Jaquesson.

Langrennsløper Marit Bjørgen tror ikke man kan nå toppen på lavkarbodiett.

– Skal du bli en god langrennsløper, må du ha i deg karbohydrater, sier hun til Her og Nå.