ny4-rec-legger-ned-F - 700 REC-ansatte mister jobben – resten kan følge

REC legger ned nesten halvparten av produksjonen sin i Norge og kvitter seg med 700 ansatte. De resterende 500 ansatte kan følge på kort varsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Framtiden til den norske virksomheten til Renewable Energy Corporation (REC) henger i en tynn og svært skjør tråd etter at styret i solenergiselskapet tirsdag besluttet å legge ned tre av fabrikkene sine her i landet. Det tilsvarer rundt 45 prosent av den totale produksjonskapasiteten til REC i Norge. De rundt 700 ansatte ved fabrikkene i Narvik, Glomfjord og på Herøya ble orientert om beslutningen på allmøter onsdag morgen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det blir krevende framover. Alle som er ansatt i REC vet at de må prestere måned for måned, og at virksomheten er i fare hvis vi ikke klarer å skape positive resultater. Jeg tror de ansatte forstår dette meget godt, og at de gjør det som er mulig for å bli mest mulig konkurransedyktige, sier Enger til NTB.

Den situasjonen kommer trolig til vedvare i opptil to år til – til tross for at solenergi er mer konkurransedyktig enn noen gang, mener han. (©NTB)