italia-eu-reform-F - Enighet om pensjonsreform i Italia

Den italienske toppolitikeren Umberto Bossi er blitt enig med statsminister Silvio Berlusconi om en pensjonsreform. Men selv om dette viktige spørsmålet blir løst, henger Berlusconis regjering fortsatt i en tynn tråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye avhenger nå av hvordan EU stiller seg til pensjonssaken, sier Bossi som leder det norditalienske partiet Liga Nord. Angelino Alfano, en av toppene i Berlusconis parti Frihetens folk, er overbevist om at koalisjonen mellom de to partiene vil overleve.

– Frihetens folk og Ligaen står samlet i sin beslutning om å besvare EUs krav, sa Alfano med henvisning til at EU-ledelsen har bedt om at regjeringen i Roma gjør det klart hva den vil gjøre for å unngå en gjeldskrise lik den greske. Svaret er på vei til Brussel, tilføyde han.

De italienske forslagene vil ifølge Alfano bli lagt fram på EUs toppmøte i Brussel onsdag. Eurolandene, med Frankrike og Tyskland i spissen, krever at Italia reduserer sin enorme statsgjeld, kutter de skyhøye pensjonsutgiftene og skaper ny økonomisk vekst.

Ifølge italienske medier er det tvilsomt om Italias EU-partnere vil godta planen slik den er utformet i brevet som Berlusconi har sendt til Brussel. Hans utkast skal være holdt i svært generelle vendinger, og ikke inneholde noen tidsplan eller forslag om konkrete tiltak. (©NTB)