ny1-rec-styremøte-nedleggelse-F - Skjebnemøte for 700 norske REC-ansatte

Styret i solenergiselskapet REC vurderte tirsdag kveld å legge ned deler av produksjonen ved sine norske fabrikker. Flere hundre mennesker kan miste jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utfallet av styrebehandlingen tirsdag kan bli at en eller flere av RECs norske fabrikker blir lagt ned. Eventuelle styrevedtak blir offentliggjort onsdag morgen, i forbindelse med at solenergiselskapet legger fram sitt resultat for tredje kvartal i år.

– Styret behandler kapasitetsnedstigning tirsdag kveld, bekrefter direktør for aksjonærkontakt Mikkel Tørud i REC overfor NTB.

Resultatet av møtet kan bli at en av fabrikkene i Glomfjord i Nordland, samt fabrikkene på Herøya i Telemark og i Narvik blir lagt ned. REC har slitt kraftig de siste månedene med fallende priser internasjonalt etter overproduksjon og dårlig etterspørsel i markedet. I sommer ble selskapet tvunget til midlertidig å stenge ned produksjonen ved de tre fabrikkene og permittere rundt 700 ansatte.

– Det kommer ingen kommentarer eller noen ytterligere opplysninger fra oss i dag. Vi har tross alt våre egne ansatte å ta hensyn til i en slik situasjon, sier Tørud. (©NTB)