trude (Foto: Karoline Braadland)
trude (Foto: Karoline Braadland)

Adil tvunget til seks timers sangøvelse

Se eksklusiv bardomsvideo der Adil synger for Jan Garbarek og Arve Tellefsen.

I kveldens program av «Trude» snakker danser og skuespiller Adil Khan om sin unormale barndom, det enorme presset om å bli sangstjerne og frykten for faren sin.

Følg «Trude» på Facebook!

Bollywood-mestre og Jan Garbarek

Adils far har vært aktiv i det norske kulturlivet i mange år, og hadde en stor visjon om at sønnen skulle bli sangstjerne. Adil selv mener at han mistet en normal barndom, ettersom faren tvang ham til å øve sang opptil seks timer daglig.

Adil Khan fikk streng opplæring av sin musikalske far.
Adil Khan fikk streng opplæring av sin musikalske far.

I videoen nederst i artikkelen ser vi at Adil er midtpunktet i en høytidlig seremoni, der han blant annet synger for to av de største sangmestrene i India og Pakistan.

– Når du får en sangmester så er det en sermoni, hvor du sitter med mesteren din og synger en skala med han tre ganger, forteller Adil i programmet.

Jan Garbarek og Arve Tellefsen var også tilstede og hørte Adil synge.

– Arve Tellefsen satt også lenger borti der, og legender som Paulo Vinachia og Knut Reiersrud, Erik Hillestad fra Kirkelig Kulturverksted og Jan Garbarek. Det var sånne folk som kom inn og ut av huset vårt hele tiden, og disse mesterne da, forklarer Adil.

Hjertebank og frykt

28-åringen forteller til programleder Trude Teige at han var svært redd for sin egen far, og at han likte seg best hjemme når faren ikke var tilstede.

– Det var jubel når han var på jobb, men hvis han kom hjem tidligere enn han skulle, da husker jeg hjertebank og frykten slå inn.

Den strenge faren ga aldri ros til Adil eller sa at han var flink, men pirket istedenfor på alle feil han gjorde.

– Jeg har alltid ønsket å være bra nok, og at foreldrene mine skulle være stolte av meg, sier Adil.

Ensom barndom

Den norsk pakistanske skuespilleren hadde en svært ensom barndom og var mye alene, både på skolen og på fritiden.

– Jeg hadde ikke så mange venner. Jeg har en litt sær historie med min oppvekst og barndom, som gjorde at jeg lukket meg veldig og hadde vanskelig for å åpne meg, sier Adil, som mener det også har vært flere utfordringer med å vokse opp på Vestkanten.

– Ikke minst det at jeg var av pakistansk opprinnelse på feil kant av byen, det som Karpe Diem kaller «Vestkantsvarting». Det har vært en del utfordringer med det.

Se eksklusivt klipp av unge Adil Khan som synger i en privat seremoni, der både Jan Garbarek og Arve Tellefsen var tilstede.

562011

Se hele intervjuet med Adil Khan i programmet «Trude» på TV2 onsdag 26. oktober klokken 22:40.