kols (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)
kols (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)

Sjekk den voldsomme «Cæsar»-forandringen!

TV 2-såpeserien har blitt tenåring.

«Hotel Cæsar» feiret mandag 13 år på norske TV-skjermer.

Siden 24. oktober 1998 har det blitt sendt nesten 2250 episoder av serien, som har gått i 28 sesonger.

– Det er nok historiene som har gjort at vi har kunnet holde på så lenge. Og så er det jo norsk språk og norske historier. Det føles kanskje litt nærmere enn de amerikanske seriene, sier regissør Tom Sterri til «God kveld Norge».

– Og det blir kanskje litt en avhengighetssak. Mange er det bare å glemme å ringe mellom 19.30 og 20.00 når det er Hotel Cæsar, ler regissøren.

casar1 (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)
casar1 (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)

Dette husker han best

Skuespillere har gått ut og inn av hotellet og, det har vært dødsfall, fødsler og ekteskap på skjermen.

Selv husker Sterri best scenen hvor Liv Liland dør.

Se scenen her:

356040

– Det har jo vært noen høydepunkter. Bryllupet til Georg og Nini var selvsagt stort, og scenen hvor Liv døde foran øynene til Jens August. Jeg hadde jo vært med på å lage dette, og visste hva som skulle skje, men ble oppriktig lei meg da jeg så det. Da fikk jeg faktisk en tåre i øyekroken, og det er veldig sjelden, sier han.

caesar2 (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)
caesar2 (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)

Les også: Se Jens Augusts sjokkscener med Vanessa (16) i Hotel Cæsar

Hotel Cæsar er ikke bare den lengstlevende norske tv-serien, det er også den lengstlevende såpeserien i Norden. Flere av skuespillerne har vært på hotellet siden oppstarten, med noen få pauser.

anettehoff (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)
anettehoff (Foto: Atle Bye/Hotel Cæsar)

– De blir bare bedre og bedre. Når man ser scenene Kim Kolstad og Anette Hoff har sammen, når du nevner de to, så er de veldig gode. Det gnistrer regelrett. Og de kan jo karakterene bedre enn noen andre og har ofte mange innspill, sier Sterri til «God kveld Norge».

Ønsker comeback

Mange trofaste TV-seere ønsker sine gamle favoritter tilbake, og kan bli bønnhørt. Allerede over nyttår gjør Storm Anker-Hansen comeback på skjermen.

– Mange seere har ønsket han tilbake, og han har selv ønsket å dra tilbake. Det er klart at skuespillerne må også ville det, vi kan ikke tvinge noen. Åge som forlot hotellet for å synge opera og Nini som sitter i fengsel er også favoritter, men det ingen konkrete planer om at de skal tilbake, foreløpig. Det er klart at karakterene ikke kan komme tilbake som de forlot serien, det må ha skjedd forandringer, mener Sterri.

Savner Astrid

Selv savner han også karakterene Astrid og Georg Anker-Hansen.

– Georg døde jo i serien, så han blir det vanskelig å bringe tilbake. Det er klart at vi savner Astrid noe vanvittig, men folk eldres, og da må de få lov til å få fri. Men vi håper jo at andre karakterer kan bringes tilbake etter hvert, sier Sterri lurt.

– Hvor lenge kan dere holde på?

– Det er et godt spørsmål. Da vi hadde holdt på fem år, sa vi ti år. Nå har vi holdt på 13 år. Det kan rulle og gå lenge, men kanskje når det en gang et metningspunkt. Men vi har ivrige seere, og de holder oss i live, sier Tom Sterri.