Gunnar Pettersen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Gunnar Pettersen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Tidligere landslagssjef mener Hedin gambler med karrieren

Men Gunnar Pettersen er mest overrasket over oppførselen til håndballforbundet.

Onsdag ble det klart at sjefen for det norske herrelandslaget i håndball, Robert Hedin, hadde takket ja til å bli ny trener for danske Aalborg.

Svensken har fått kritikk fra flere hold, for sin avgjørelse. Man frykter at dobbeltrollen som trener for både landslaget og Aalborg blir for mye for 45-åringen. Tidligere landslagssjef, Gunnar Pettersen, er også skeptisk til hvordan Hedin vil takle sin nye hverdag.

– Å ha to fulltidsjobber - det er ikke så mange mennesker i denne verdenen som klarer det, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

Kritisk til forbundet
Selv om Hedins avgjørelse har overrasket Pettersen, er det ikke han som får mest kritikk. Mannen som ledet Norge som trener i to perioder er mest av alt overrasket over at Norge håndballforbund lot det hele skje.

– Jeg kan til en viss grad skjønne Robert Hedin, men jeg er mer forundret over at arbeidsgiveren gir ham lov til det. Spesielt med bakgrunn i at ledelsen i håndballforbundet tidligere har uttalt at vi skal satse like mye herrelandslaget som på kvinnelandslaget. Det føler jeg er at signal på at de, innerst inne, ikke gjør det fullt ut, forteller Pettersen.

Les også: Trenerne hardt ut mot Hedins Aalborg-avtale
Les også: Håvard Tvedten om Hedin: – Fantastiske nyheter

– Gambler med karrieren
I januar skal Norge delta i EM i Serbia. Pettersen advarer om at Hedin vil få enda mer kritikk for Aalborg-jobben dersom Norge ikke innfrir i mesterskapet.

– Han gambler litt med egen karriere. Går det dårlig nå, så blir jo «årsaken» at han tok på seg Aalborg-vervet.

Se reportasjen i videovinduet øverst!

Robert Hedin og direktør Jan Larsen, i Aalborg Håndbold. (Foto: AALBORG HÅNDBOLD/)
Robert Hedin og direktør Jan Larsen, i Aalborg Håndbold. (Foto: AALBORG HÅNDBOLD/)