Rekordmange publikummere møtte opp i Holmenkollen i løpet av ski VM. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Rekordmange publikummere møtte opp i Holmenkollen i løpet av ski VM. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Vinterforbundene vil ha Oslo-OL i 2022

Ønsker ny idrettsfest.

Da vinter OL i 2018 ble gitt til Sør-Korea ble det også klart for at det er store muligheter for at et OL i 2022 går til et europeisk land.

Nå går de syv olympiske vinteridrettsforbundene inn for å søke OL i Oslo i 2022. Det gikk de enstemmig inn for etter at Norges idrettsforbund ba dem om å legge frem sitt konsept for en mulig norsk søknad mandag.

– Vi er i starten av en prosess som må gå fort, men vi har fått et veldig klart svar i dag, og det gjør det sånn sett enklere, sier idrettspresident Børre Rognlien til NRK.

Les også: Smertehelvete for ryggskadet Jansrud

Det er imidlertid en lang vei igjen før en eventuell søknad kan leveres. Styret i idrettsforbundet må avgjøre om saken skal opp for idrettstinget. Om så skal skje må et idrettstinget ta stilling til saken våren 2012.

Videre trengs også statsgarantier og søknad til IOC. Hvem som får OL i 2022 avgjøres ikke av IOC før i 2015.

Les også: Derfor har Northug grunn til å glise

Mesteparten av et eventuelt OL vil foregå i Oslo, men ikke alle grener.

– Vårt konsept dreier seg om Oslo som søkerby med de alpine grener lagt til Hafjell eller Kvitfjell, fortrinnsvis Kvitfjell. Vi vil kanskje også vurdere å legge storbakkerennet i hopp til Vikersund, mens normalbakkerennet skal gå i Holmenkollen, sier presidenten i Norges skiforbund, Sverre Seeberg, til NRK.