Goli (Foto: Ola Thingstad/TV 2)
Goli (Foto: Ola Thingstad/TV 2)

Jarl Goli gruer seg før NRK-comeback

– I dag er jeg fryktelig nervøs.

Neste uke har NRKs nye serie «Taxi» premiere, og på rollelisten finner vi blant annet Jarl Goli. Den tidligere barnetv-stjernen fra «Portveien 2», spiller skurk i den nye serien.

Og Goli innrømmer at han er spent og nervøs før premieren.

– Nervøs før premieren

– Det har vært en veldig tøff prosess, og en stor utfordring for meg som skuespiller. Den største rollen jeg har spilt. Jeg er veldig spent, og synes det er forferdelig å være på tilstelninger som dette her, sier Goli til «God kveld Norge» under kveldens premiere i Oslo.

Goli, som selv ikke har har sett serien er spent på hvordan mottakelsen den nye serien får.

– Det å gjøre en så stor og omfattende rolle og føle et stort press og ansvar, har vært ganske tøft. I dag er jeg fryktelig nervøs. Jeg har ikke sett serien før, så jeg er ekstra spent, sier han.

Les også: Jarl «Portveien» Goli: – Jeg møtte veggen

Vil skape debatt

I serien spiller Goli en skurkete skattedirektør, som han selv omtaler som «En korrupt jævel med spisse sko og albuer». Nå håper han at serien kan skape debatt i Norge.

– Jeg håper at serien kan sette i gang en liten debatt rundt dette med kurrupsjon på et viss nivå som aldri får medienes søkelys. Det finnes den usynlige tause makten som jeg representerer, kontra den pakistanske virkeligheten som også er veldig tøff. Det er to verdener som møtes på en litt spesiell måte, med taxi som en ramme, sier Goli som håper serien kan bidra til mer åpenhet.

– At vi blir mindre selvopptatte og selvgode. Det finnes ulike subkulturer som lever i sine små landsbyer, lever litt beskyttet og trygt og godt. Og vi vet kanskje altfor lite om hverandre, så kanskje denne brobyggerserien kan bidra til en dialog, sier han.

Les også: Jarl Goli (52) blir pappa for femte gang