Maria Mohn (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Maria Mohn (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Slik holder Idol-Maria beina plantet på jorda

Bæsjebleier og spy er en kraftig motvekt til TV-oppmerksomheten.

28 år gamle Maria Mohn står ifølge henne selv ved et veiskille i livet. Drømmen om et liv som artist står nærmere enn noen gang etter at hun fredag kveld kom videre til neste runde i årets «Idol».

TV-kameraer, rosende kritikker, autografjegere og photoshoots har blitt en del av hverdagen, men 28-åringen forteller at hun ikke har blitt spesielt høy på pæra av den grunn.

– Jeg tror beina mine er og blir nede på jorda, jeg skal nok klare å ikke la dette gå til hodet på meg. Jeg drar jo rett hjem og skifter bæsjebleier og blir gulpet og spydd på! Hvis ikke det holder deg nede på jorda, så vet ikke jeg, ler hun når tv2.no snakker med henne mandag ettermiddag.

– Forstår ikke helt at 600.000 har sett meg

I dag ble det klart at fredagens «Idol»-episode i snitt hadde hele 621.000 seerne, noe som betyr ny rekord for denne sesongen. Det synes Maria er temmelig ufattelig.

– Det er SÅ mange folk! Jeg forstår det ikke helt, det er stort å fatte at så mange har sett meg synge. Skulle jeg stått på en scene live foran 600.000 mennesker så tror jeg at jeg hadde svimt av.

Les Marias «Idol»-blogg her!

Maria Mohn (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Maria Mohn (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Gunnar Greve om Maria: – Beviser at «Idol» mye mer enn karaoke

At godt over halvmillionen så opptredenen til Maria i det som var den første delfinalen er ingen krise, skal man tro dommernes tilbakemeldinger da hun var ferdig med Coldplays «Viva la vida».

– Du er «Idols» beste vokalist! Det er det ingen tvil om, utbrøt Hans Erik Dyvik Husby, mens Gunnar Greve i tillegg mente sangen var særdeles velvalgt.

– Du nailer låtvalget hver eneste gang. Du viser meg og publikum at «Idol» er så vanvittig mye mer enn karaokesang, sa han.

Les alle dommerkommentarene fra forrige fredag her!

I tillegg til gode tilbakemeldinger fikk hun også folkets støtte og ble stemt videre i konkurransen. Det er 28-åringen takknemlig for.

– Det er nesten så jeg ikke skjønner det, at folk har brukt tid og penger på å stemme meg videre. Det er utrolig koselig, jeg finner ikke ord... Men det settes iallefall stor pris på!

Orket ikke feire

En annen ting Maria setter pris på er folk og fans som kommer bort til henne. Det er jo nesten det flotteste med det hele, at folk ser opp til oss

– Når det står nydelige små barn der og ber om navnet ditt på en lapp etter sending må man jo stille opp. Det er jo nesten det flotteste med det hele, at folk ser opp til oss, at de vil ha autografen og at de vil ta bilde. Uansett hvor sliten jeg er skal jeg iallefall gi dem et smil og litt av tiden min, sier hun.

Og det har vært en slitsom tid for finalistene. Etter forrige sending var Maria så sliten at hun ikke orket å feire at hun faktisk var videre til nok en finalerunde.

– Det ble ikke mye feiring, jeg var helt utslitt etterpå. Det var en ekstremt hard uke forrige uke. Det var utrolig gøy, men jeg merket det på fredagskvelden, da var jeg helt ferdig.

Les også: Christopher ute av «Idol»

Takker mannen før støtten

Når Maria er ferdig for dagen venter barna på fem år og åtte måneder sammen med mannen Ole-Henrik på henne hjemme. 28-åringen forteller at sistnevnte er god å ha midt oppi alt «Idol»-kjøret. Det er takket være ham at jeg tror på meg selv

– Han er veldig stolt av meg. Han engasjerer seg og er glad på mine vegne. Han backer meg opp 100 prosent og det er takket være ham at jeg tror på meg selv, sier hun.

Fredag må Maria igjen i ilden sammen med sine ni konkurrenter, som hun for øvrig heller vil kalle venner. Hun gleder seg til å ta mikrofonen fatt.

– Jeg har funnet en låt som jeg føler er veldig, veldig meg. Jeg skal være fullstendig tro mot meg selv. Så da håper jeg det treffer og at publikum liker det.

Se Marias synge «Jolene» på den første auditionen:

545966

Hvordan det går videre med Maria kan du se på TV 2 fredag klokken 20.00. Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol!