Slik markerte Mario Balotelli at han hadde scoret mot Manchester United. Hvorfor alltid meg? står det på t kjorten. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Slik markerte Mario Balotelli at han hadde scoret mot Manchester United. Hvorfor alltid meg? står det på t kjorten. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Aunes utvalgte: Premier League-runden oppsummert

Sjekk vårt skråblikk på den 9. Premier League-runden.

Mest begivenhetsrike uke: Mario Balotelli:
Da Rio Ferdinand takket ja til å ta myntkastet før NFL-kampen mellom Chicago Bears og Tampa Bay Bucchaneers på Wembley Arena, virket det kanskje som en god idé. Etter å ha tapt 1-6 mot Manchester City, måtte Glazer-familien sitte alene på helikopteret til London, hvor også det andre laget de eier, tapte. Det var tross alt første gang siden 1926 et Manchester United-forsvar hadde sluppet inn så mange mål på Old Trafford. Og én mann var i sentrum. Det var ikke Carlos Tévez, som nå kanskje skjønner at klubben ikke lenger er så avhengig av han, og at han kanskje må finne seg en ny taktikk ovenfor omverdenen.

Ukas mann var nemlig Mario Balotelli. David Silva var kanskje banens aller beste spiller, men han hadde ikke startet uka med å brenne opp sitt eget hus. Han har nylig flyttet fra en leilighet i sentrum til et hus et stykke utenfor byen, og familien hans var bekymret for at han ville synes at et mer landlig hjem ville bli for kjedelig.

Balotelli har tidligere fortalt om hvordan han liker å stå på verandaen sin med fyrverkeri i hånda og tenne på. Denne uka valgte han, eller noen venner av han, en litt slappere versjon. De satte nemlig fyr på fyrverkeriet innenfra, gjennom vinduet. Det endte ikke så bra, noen håndklær tok fyr. Så etter å ha scoret kampens to første mål, og feiret det første med en t-skjorte med påskriften «Why always me?», var det han som hadde hatt den mest begivenhetsrike uka. Eller som City-manager Roberto Mancini sa etter kampen:

- Han er gal. Han bor på et hotell nå.

Les også: Mancini om Balotelli: – Han kan bli like god som Messi
Les også: Slik forklarer Owen City-tapet: – For sen kamp, feil DNA og ti mann
Les også: Sir Alex sjokkert over spillerne sine

Ukens forutsigbare: Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart scoret det første målet i kampen mellom Blackburn og Tottenham. Mot slutten av kampen ble han byttet ut. Dette burde ikke komme som noen bombe på noen som så kampen.

Det er nemlig fjerde Premier League-kampen på rad at van der Vaart scoret kampens første mål, uten at det har hindret Harry Redknapp fra å bytte han ut hver eneste gang. Det eneste nye denne gangen var at nederlenderen scoret Tottenhams andre mål også. Til gjengjeld fikk han spille hele 88 minutter denne gangen. Scorer han hat trick, får han kanskje spille hele kampen neste gang.

Ukens slåsskjempe: Mick McCarthy
Mick McCarthy er en herre med et press på seg. I slutten av august var det øyeblikk hvor Wolverhampton lå helt på topp av tabellen. Lørdag var Wolverhampton på vei mot sitt sjette strake tap, denne gangen hjemme mot Swansea. Han måtte ta noen grep, og satte inn Milijas og Guadiora. Hjemmefansen var ikke imponert, og buet på mannen med den tynne og grå bakoversleiken på sidelinja. 18 minutter seinere var Swanseas ledelse hentet opp, og McCarthys gutter klarte å hanke inn sitt første poeng på seks kamper.

Men det er ingen som tror det blir en enkel vei videre for Wolves, noe Mick McCarthy viste da han hadde pressekonferanse etterpå.

- Jeg er klar for en slåsskamp, faktisk hvis noen har lyst på en, så stiller jeg gjerne.

Ingen av journalistene slo til.

Les også: Fulham-eieren slakter Mark Hughes i åpent brev

Ukens slappeste: Blackburn-fansen
Blackburn-fansen demonstrerte nok en gang mot manager Steve Kean denne helga. Det er den tredje hjemmekampen på rad de har marsjert til stadion og protestert mot manageren som har ført laget til bunnplass på tabellen. Men hvis de virkelig ønsker å få han avsatt, bør kanskje kraftigere kost til. Som Guardians Barry Glendenning sier: «De møtes på en pub de likevel skal til, og går 200 meter til en kamp de likevel skal på». Og Kean sier han ikke blir påvirket av protestene:

- Jeg vet ikke om det er en stor andel av tilskuerne, og for å være ærlig, ofrer jeg ikke noe oppmerksomhet til protestene.

Det til tross for at et banner på Ewood Park denne uka lød: «Norway says Kean out». Ikke engang et samlet Norge er nok til å skremme den mannen.

Ukens mest verdifulle bein: Robin van Persie
I 2011 har Robin van Persie scoret 30 mål på 36 kamper. Til tross for Wengers protester om at Arsenal ikke er et en-manns-lag, så ser Arsenal ut som en gjeng som er veldig avhengig av sin heite nederlandske spiss.

Mot Stoke og innkastspesialisten Rory Delap (med sangen Rory Delap, Rory Delaaaaap, sometimes he’s good, sometimes he’s crap) var stillingen 1-1 da de satte inn på van Persie. 15 minutter seinere hadde han scoret to. Forrige uke scoret han begge da de slo Sunderland 2-1. Selv om Gervinho begynner å se ut som en spiller som har vent seg til Premier League, og kan gjøre det bra, bør Arsenal-fans krysse det som fins av lemmer for at van Persie holder seg skadefri ut sesongen.

Ukens oppmerksomhetssyke: Chelsea
Mens det har vært mye skriverier og ståhei rundt Manchester-lagene, har Chelseas vei til topp 3 i Premier League i sammenligning nærmest gått under radaren. De har holdt følge med de to største favorittene og vunnet jevnt og trutt, men likevel ikke stjålet så mye oppmerksomhet.

Men denne uka slår de på stortrommen, og ikke av de grunnene de ønsker. De fikk to røde kort, sju gule, er garantert en bot fra FA og gikk på sitt andre tap for sesongen. Og i tillegg er John Terry blitt anklaget for rasistiske rop til Anton Ferdinand. Noen har sett nøye på noen bilder fra kampen, og etter litt bruk av slow motion og amatørleppelesing, mener de å se upassende ord komme ut fra kjeften til Chelsea-kapteinen.

Les også: Terry avviser rasismeanklager mot QPR-spiller

Bildene er ikke klare nok til å si helt sikkert hva John Terry sier, men selv er han skuffet over påstandene. Hvis han ville fjerne all tvil om hva som ble sagt, burde han kanskje likevel sagt noe annet enn dette:

- Jeg er skuffet over at folk har dratt feil konklusjoner om sammenhengen til hva de så jeg sa til Anton Ferdinand. Jeg trodde Anton anklaget meg for å bruke en rasistisk kommentar. Jeg svarte aggressivt, og sa at jeg aldri ville brukt et sånt uttrykk. Jeg ville aldri sagt noe slikt, og jeg er skuffet over at folk ville tro noe sånt.

Vi kan tolke to ting fra det utsagnet:

1. Det han sa var noe sånt som «din kølle, jeg ville aldri sagt din svarte kølle». Det er derfor det ser litt rart ut utenfor sammenhengen.

2. Hvis han er skuffet over at folk ville tro noe negative ting om han, har han aldri vært inne på Facebook-gruppene «John Terry:racist», «Look after your girl or John Terry will», «Gluing a beard to your wife’s face to ward off John Terry», «The awkward moment when John Terry is found in bed with his own wife» eller «I have also slept with John Terry» (13 627 medlemmer).