Kjetil Jansrud i storslalåmrennet i Sölden, som han fullførte med store ryggsmerter. (Foto: Shinichiro Tanaka/Ap)
Kjetil Jansrud i storslalåmrennet i Sölden, som han fullførte med store ryggsmerter. (Foto: Shinichiro Tanaka/Ap)

Smertehelvete for ryggskadet Jansrud

Dramatikk i i storslalåmkonkurransen, men Kjetil Jansrud fullførte tross store ryggsmerter.

Sölden (TV 2 Sporten): Kjetil Jansrud slo opp en ryggskade i første omgang sødagens storslalåmrenn. Likevel fullførte nordmannen omgangen. Han lå 0.72 bak ledende Ted Ligety.

- Status er at vi har prøvd å knekke ryggen på plass, og kjørt på med medisiner for å dempe smertene. Så får vi se hvordan det blir. Problemet nå er at alle musklene i ryggen strammer seg veldig og da er det vondt. Nå er det et par timer til annen omgang, og jeg skal prøve å være litt i bevegelse, sa Jansrud etter førsteomgangen.

Jansruds rygg slo seg vrang helt i begynnelsen av omgangen.

LES: Kostelic: - Jansrud kan vinne verdenscupen sammenlagt

I andreomgangen kjørte Jansrud ned til en tiendeplass, 1.37 bak vinner Ligety. Da han passerte målstreken falt han om - tydelig preget av smertene i ryggen.

- Det er fryktelig vondt og fryktelig kjedelig. Det var ikke dette jeg så for meg. Jeg ble satt tilbake både i første- og andre omgang av ryggsmerter, sa han etterpå.

- Akkurat nå er det vondt, men det er ingen krise for det er noe som har skjedd før. Når det skjer under trening har vi tiden til å gi det tid, men når det er bare to timer mellom første- og andre omgang er det lite en for gjordt. Vi prøvde, men jeg var ikke kvitt smertene før vi startet. Jeg vet jeg er i god form, og det skal jeg vise i Beaver Creek. Stolt av at jeg klarte å bite tennene sammen og gjennomføre.

LES: Her straffer Lund Svindal alpingutta

Aksel Lund Svindal 0.67 bak Ligety etter førsteomgangen. Han endte som nummer tolv, 1.41 bak vinneren.

- Jeg er veldig skuffet. Før dagens renn hadde jeg et mål på pallen. Når jeg lå an som jeg gjorde etter første omgang var det også innen rekkevidde, men så faller jeg i stedet på resultatlisten. Skuffende, rett og slett, sa han etter rennet.

- Jeg gjorde for store feil på toppen og mistet for mye der. Jeg skled litt rett og slett. Det er mulig at jeg var litt for ivrig og ble ufokusert.