Kjetil Jansrud (Foto: Marco Tacca/Ap)
Kjetil Jansrud (Foto: Marco Tacca/Ap)

Kostelic: - Jansrud kan vinne verdenscupen sammenlagt

Verdens beste alpinist frykter ikke bare Aksel Lund Svindal, men også Kjetil Jansrud i kampen om verdenscuptrofeet i sammenlagtcupen.

Sölden (TV 2 Sporten): Han var fullstendig overlegen i verdenscupen i fjor. Foran morgendagens verdenscupstart i Sölden varsler Ivica Kostelic at han ikke er helt der han ønsker å være.

- På grunn av en operasjon i vår er jeg blitt satt litt tilbake i forberedelsene. Jeg burde hatt 50-60 dager til på snø før sesongen starter, derfor kan det fort bli en "slow-start", forklarer han til TV 2 Sporten.

Har tro på Jansrud
Av de norske alpintgutta blir likevel Kostelic nevnt som den største favoritten i verdenscupen sammenlagt. Når TV 2 Sporten spør ham hvem han tror blir hans tøffeste konkurrenter nevner han trioen han kjempet med i fjor (Didier Cuche, Carlo Janka og Aksel Lund Svindal) og ut av det blå storslalåmspesialisten Kjetil Jansrud.

- Jansrud kan fort bli farlig, sier Kostelic

Ivica Kostelic (Foto: LEONHARD FOEGER/Reuters)
Ivica Kostelic (Foto: LEONHARD FOEGER/Reuters)

- Åh, Jansrud?

- Ja, jeg synes han står veldig bra på ski og har potensialet til å bli en god allrounder. Om han plukker flere poeng i fartsdisiplinene blir han en konkurrent, sier kroaten oppriktig

Les også: Alpinistene aksjonerte før verdenscupstarten

Får støtte av Aksel
Vår antatt beste sammenlagtutøver, Aksel Lund Svindal, deler noe av Kostelics syn.

- Kjetil kan absolutt overraske sammenlagt om han plukker poeng jevnt og trutt i fartsdisiplinene, men om Ivica innerst inne ser han som en reell konkurrent vet jeg ikke. Det er godt mulig at han sier det for å få unna litt press på seg selv, undrer Lund Svindal.

Jansrud selv, som står uten én eneste verdenscupseier i karrieren, er først og fremst opptatt av å endre på det.

- Akkurat dét er en ekstrem motivasjon og står igjen som et åpenbart mål. I morgen er det renn og det er mange om beinet, men jeg kjører for å vinne. Sjansen er der, sier Kjetil Jansrud.