th
th

Hushovd mener Paris-Roubaix er viktigere enn OL

Vil heller vinne fransk brosteinsklassiker enn OL-gull i London.

TV 2 Sporten (Paris/Bergen): For de fleste norske toppidrettsutøvere er det å gå til topps i OL den ultimate prestasjonen. Ikke for Thor Hushovd. Selv om han riktignok trenger noen sekunders tenkepause på spørsmål om hva han hadde valgt hvis han hadde kunnet: Seier i Paris-Roubaix eller OL-gull i London.

- Jeg tror jeg ville valgt Paris-Roubaix. For i sykkel, som er det jeg lever for, er brosteinen du vinner der spesiell. I tillegg er det det hardeste endagsløpet som er å vinne, og det er ikke OL. Selv om jeg også gjerne skulle hatt en OL-medalje. Den står sterkt i Norge, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Les også: Dette er Norges nyeste sykkelproff

Tøffere OL-løype enn ventet
Det betyr selvsagt ikke at ikke Hushovd vil prøve å vinne begge deler. Mark Cavendish sykler på hjemmebane i London og er spådd å være den store favoritten. Etter å ha sett litt på løypa, er ikke Hushovd overbevist om at det blir engelsk OL-gull på hjemmebane.

- Er OL lagd for Cavendish?

- Nja, ikke helt. De har lagd en hard runde som skal kjøres. Det tror jeg kan bli tøft for Cavendish. Og så er vi små lag, så det blir vanskelig for han og England å kontrollere. Han er selvsagt en av favorittene, men det er mange andre som også kan vinne OL, mener Hushovd.

Les også: Hushovd mener Boasson Hagen bør droppe massespurtene

Ja takk, begge deler
Spesielt for 2012 er at fellesstarten i OL kun kommer fem dager etter avslutningen på Tour de France på Champs-Elyssés. Cavendish sa til TV 2 Sporten i Paris 18. oktober at hans mål var mange etappeseirer i Tour de France, samt OL-gull. Verdensmesteren tror det er mulig å bevare TdF-formen helt til fellesstarten i London.

- Det tror jeg han har rett i. Jeg tror det er mulig hvis man klarer å toppe formen til Tour de France, og ikke noen uker før, avslutter Hushovd.

Les også: Denne etappen har Thor Hushovd sett seg ut

Se intervju i videovinduet øverst!