Jonna Støme
Jonna Støme

Jonna Stømes pappa tok ham fra moren da han var baby

Flyttet til Norge med sønnen, uten å informere hans amerikanske mor.

I dokumentaren «Jonna får en mamma», som ble vist på TV2 onsdag kveld, fikk man se hva som skjedde da Jonna Støme møtte sin amerikanske mamma for første gang siden han var baby.

Les også:Her møter Jonna Støme igjen mamma – etter 31 år

Komikeren ble født i USA, men han forteller at på den tiden slet moren hans blant annet med rusproblemer, og hans norske far besluttet etterhvert at dette ikke var et miljø sønnen skulle vokse opp i.

Han tok derfor med seg ett år gamle Jonna hjem til Norge, uten å informere moren.

Selvforsvar

Det kunne han faktisk gjøre med loven i hånd.

– Det var en rettssak, og pappa er veldig nøye på at han har gjort alt etter loven, at han har ikke vært kriminell eller noe sånt. Men han følte nok at det var selvforsvar, at han måtte bare dra, forteller han.

Støme har aldri tvilt på at faren handlet riktig.

Les også:Ny kjæreste for Jonna Støme

Det eneste riktige

– Jeg tror nok at jeg hadde vært en ganske stor fuckup hvis jeg hadde vokst opp i USA. Søsknene mine der borte har hatt en ganske annen oppvekst enn meg. De har sittet i fengsel og hatt det tøffere, så for meg fungerte turen over som en bekreftelse på at pappa gjorde det eneste riktige for meg, sier han.

– Det sier vel broren min i den dokumentaren også, at den dagen han ble arrestert så kunne jeg ha sittet i bilen sammen med ham, legger han til.

Ikke sårt

Komikeren synes det var problemfritt å dele bakgrunnshistorien sin med hele Norge.

– Jeg har fått så mye spørsmål om jeg er adoptert eller om jeg er fra Afrika og sånn, også må jeg forklare, så det var godt å få vist hvor man egentlig kommer fra, synes han.

Les også:Jonna Støme: – Jeg skalv på hendene...

– Man utlever jo ganske mye om familiemedlemmer på scenen allerede så jeg synes ikke det er noe nært og sårt egentlig, sier han.

For tiden er Jonna aktuell med showet «Humorgalla 2011» på utestedet Latter, hvor han opptrer sammen med Thomas Giertsen og Espen Eckbo.

Les også:Jon Niklas Rønning kjøpte infrarød sauna i fylla