Omega Pharma Lottos Philippe Gilbert og Garmin Cervélos Thor Hushovd under Tour de France 2011. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Omega Pharma Lottos Philippe Gilbert og Garmin Cervélos Thor Hushovd under Tour de France 2011. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hushovd får frie tøyler i to av vårklassikerne

Slik har Hushovd og Gilbert har fordelt vårsesongen mellom seg.

Paris/Bergen (TV 2 Sporten): Ved årsskiftet sykler Thor Hushovd for det amerikanske storlaget BMC. Sammen med verdens kanskje beste endagsrytter, Phillippe Gilbert, danner 33-åringen en fryktinngytende klassikerduo. Utfordringen blir å gjøre begge til lags. Under en lagsamling i Italia nylig, fordelte Hushovd og Gilbert rittene mellom seg.

Belgieren får kapteinsrollen i Flandern Rundt og Ardenner-klassikerne (Amstel Gold Race, Fleche Wallonne og Liége-Bastogne-Liége), mens det skal kjøres for nordmannen i to av vårens virkelige storritt.

Da er det først og fremst Milano-Sanremo og Paris-Roubaix hvor jeg får støtte.

- Vi har satt og oss ned og snakket om det. Jeg har mine klassikere der jeg har en god sjanse, og da er det først og fremst Milano-Sanremo og Paris-Roubaix hvor jeg får støtte. Og så har Gilbert sine, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Se intervju med Hushovd i videovinduet øverst på siden!

Glad for avklaring
Hushovd klarte ikke å nå sitt mål om å vinne ett av disse rittene i 2011. Garmin-Cervélo satset på flere hester og opererte med flere kapteiner både i Milano-Sanremo og i Flandern Rundt. Laget måtte tåle kraftig taktikkritikk da resultatene uteble. Vinnerskallen fra Grimstad er glad for at dette blir ryddigere kommende sesong.

- Det er viktig. Det er viktig å ha en dialog og være klar på ting slik at alle vet hva de skal gjøre. Det har vi nå, så dette ser veldig lovende ut, mener Hushovd.

Les også: Norge får 3 OL-plasser i sykkel - Cyckleforbundet ber om hjelp

Joker i Flandern
Og ingenting er hugd i stein. Selv om Gilbert blir kaptein i Flandern, er løypa lagt om fra i år slik at det fort kan ende i en spurt med en liten gruppe sterke ryttere. Planen er at Gilbert får sjansen til å rykke i bakkene, mens Hushovd blir jokeren om de kommer samlet til mål.

- Kanskje havner vi sammen til slutt i Flandern, og så er det jeg som kan spurte og ta seieren. Det kan skje ting underveis. Vi legger en plan, men mye kan skje underveis. Det er tre-fire måneder frem i tid.

Les også: Hushovd tror Evans og Gilbert vil trigge vinnerinstinktet hans

Legger inn nytt ritt
Den kommende BMC-rytteren har fått god rutine i å legge opp sesongen slik at han er i form når det virkelig gjelder. Til neste år forandrer han på én ting: Hushovd sykler Katalonia Rundt 19.-25. mars for å få en enda bedre oppladning til vårens store mål, brosteinsklassikeren Paris-Roubaix.

- Jeg begynner i Mallorca, og så kjører jeg Algarve Rundt. Så er klassikerne i gang. Det nye av året er at jeg kjører et etappeløp to dager etter Milano-Sanremo. Det er for å få rytme i kroppen og gjøre meg enda mer "fit" og klar for Paris-Roubaix, forklarer Hushovd.