hovland_hangeland
hovland_hangeland

Enorme inntektsgap på landslaget

Even Hovland og Brede Hangeland er begge landslagsspillere, men lever ellers i hver sin verden.

Han regnes som en av de mest lovende fotballspillerne i landet, og er ønsket av Ole Gunnar Solskjær. 11. oktober var han en stopperskade fra å Ullevaal-debutere på det norske landslaget hjemme mot Kypros.

Når det koker ned til inntekt er imidlertid Even Hovland (22) fortsatt som smågutt å regne i det store selskap.

I skattelistene publisert fredag står talentet oppført med en skattbar inntekt på 281 667 kroner i 2010. I sylskarp kontrast til Fulham-proff og landslagskaptein Brede Hangeland (30).

Les også: Sjekk inntektene til Tippeliga-spillerne

Premier League-stjernen er den av de norske idrettsutøverne som står oppført med desidert størst skattbar inntekt i fjor - nærmere bestemt 20 535 980 blanke kroner. Det er 100 ganger mer enn Hovland.

Daniel Braaten (6,9 mill), Mohammed Abdellaoue (4 mill) og Rune Almenning Jarstein (2,7 mill) er stjernene som er nærmest den Texas-fødte midtstopperen, mens profiler som John Arne Riise og John Carew er nullskatteytere fordi de bor i utlandet og betaler skatt der.

Herrelandslagets inntekter i 2010:

1026

I tillegg tjente fire av de kvinnelige landslagsspillerne mer enn 22-åringen fra Sogndal. Lise Klaveness, Ingrid Hjelmseth, Toril Hetland Akerhaugen og Trine Bjerke Rønning står alle bokført med høyere inntekt.

Kvinnelandslaget inntekter i 2010:

1027

Les også: Derfor får du ikke søke direkte i skattelistene hos nettavisene i år
Les også:... men du kan fortsatt søke opp hva naboen tjener