Stale Solbakken (Foto: THOMAS PETER/Reuters)
Stale Solbakken (Foto: THOMAS PETER/Reuters)

Solbakken har stilnet kritikerne

Ståle Solbakken og Köln er i medvind.

– Når det blir mye nytt og du ikke får resultater, er det fort gjort å tenke tilbake. Jeg tror spillere, lederne og alle andre lurte litt på hva vi drev på med i starten, men det har blitt bedre både på og utenfor banen, sier treneren til TV 2 Sporten.

Har snudd motgangen til medgang
Etter at laget åpnet sesongen med to strake tap, har Köln vunnet fire av de sju siste kampene. Senest forrige helg ble det 2-0-seier mot Moa og Henning Haugers Hannover.

Til helgen venter fjorårsmesterne Dortmund på bortebane.

– Vi må være sterke og kompakte defensivt, og gode på kontringer. Kontringer er noe vi kan, så der ligger muligheten vår, sier Solbakken.

LES OGSÅ: Fortsatt forsvarstrøbbel for Solbakken

Skadetrøbbel i forsvar
– Du har nesten hele den bakre fireren skadet før kampen. Er du litt engstelig som følge av det?

– Ja, men det var jeg før Hannover-kampen også. Nå har vi fått en skade til. Vi må trylle litt der og spille med folk som kanskje har de fysiske forutsetningene og farten, men som ikke har de taktiske ferdighetene. Så vi gambler litt, erkjenner 43-åringen.

Andrézinho erstattet en skadet Miso Brecko i pausen mot Hannover, men måtte selv ut med skade drøyt ti minutter senere.

– Det blir litt mye lapping nå, at vi ikke får bygge videre på en fast lagoppstilling med en eller to utskiftninger i hver kamp. Vi er ikke så hardt rammet av skader som det kanskje høres ut som, men alle de skadde spillerne tilhører én lagdel.

– Vi får håpe vi får noen resultater vi kan bygge videre på de nærmeste ukene, og få en landslagspause til som gjør at vi kan få tilbake noen fra skade og får konkurranse om plassene. Da kan det bli enda bedre, sier Solbakken.