Sundemena (Foto: Stella Pictures/Bildemontasje)
Sundemena (Foto: Stella Pictures/Bildemontasje)

Sunde slår knockout på artist-Norge

Tjener best og har størst formue.

Mens Maria Mena hadde et solid økonomisk år i 2009 og tjente mest i artist-Norge, er det en helt annen som troner øverst på listen i år. Øystein Sunde har i flere tiår vært en markant skikkelse i norsk musikk, og i år setter han standard på inntektstoppen.

Med en inntekt like under seks millioner kroner og en formue på over 28 millioner kroner er det ingen tvil om at Sunde kan smile ekstra bredt.

Se hva artistene tjente nederst i saken

«Kjekt å ha»

Sunde har mottat en rekke priser for sin artistkarriere og har blant annen vunnet tre «Spellemann»-priser.

Sunde er kjent for låter som «Kjekt å ha», «Jaktprat», «Barkebilleboogie» og «Frk. Bibelstripp».

Under «Komiprisen» i 2010 ble Sunde tildelt årets hederspris.

Se topplisten for din kommune her.

Mena tjenter fortsatt godt

Også aha-legende Magne Furuholmen har hatt et solid år, og inntekten har ikke vært preget av at bandet hadde avskjedskonsert i desember i fjor. Furuholmen er oppført med 3,9 millioner i inntekt.

Maria Mena har heller ingen grunn til å klage på at hun ikke lenger troner øverst på inntektstoppen. Hun er listet med en inntekt på 3,9 millioner kroner, og en formue på drøye 3,7 millioner kroner.

Madcon uten formue

Etter at Madcon tok Europa med storm under «Eurovision Song Contest» i Oslo i 2010 har de gjort stor suksess i flere europeriske land og i USA. I årets skattelister er Tshawe oppført med 1,5 millioner kroner i inntekt, mens Yosef tjente drøyt 100.000 mindre. Suksessduoen står begge oppført uten formue.

Penger på bok

På formuetoppen ligger som nevnt Øystein Sunde øverst på listen, men også Lene Marlin har penger på bok. Hun er oppført med inntekt på 330.000, men har en formue på hele 17 millioner kroner. Også Stargate-produsent Tor Erik Hermansen har tjent godt på å samarbeide med flere av verdens største artister. Han står oppført med 0 i inntekt, men har en formue på drøye ti millioner kroner.

989