Alle tre copy
Alle tre copy

Her er de verste TV-tabbene på direkten

Det er ikke alltid like lett å være på TV.

«God Morgen Norges»-programleder, Vår Staude, tråkket i salaten under mandagens sending da hun omtalte "Politiskolen"-stjernen og komiker Micheal Winslow, som «han neger'n». TV2 gikk ut og beklaget hendelsen, men til Vårs forsvar er det ikke bare hun som har dummet seg ut på direktesendt TV.

Feil mann

TV2s fotballkommentator Øyvind Alsaker gjorde alle journalister mareritt om til virkelighet da han startet å intervjue feil langrennsløper som fersk sportsjournalist under OL på Lillehammer.

08:57 minutter ut i klippet kan man se Alsaker prøve å intervjue en langrennsløper han tror er skilegenden Mika Myllella.

Problemet er bare at det ikke er Mika, men en lagkamerat som blir dypt fornærmet over sportsjournalistens tabbe og forlater intervjuet sint.

– Jeg var veldig fersk da jeg skulle gjøre det intervjuet, og Mika var ikke så kjent den gang. Det var nok mest pinlig for han finnen. Heldigvis for meg har det klippet bare blitt en julebord-hit, ler Øyvind til «God Kveld Norge».

Den populære kommentatoren velger å forsvare sin TV2-kollega:

– Det mange ikke forstår er at direktesendt TV ofte varer i mange timer, og "God Morgen Norge" er jo veldig tidlig på lufta. Da kan det fort gå litt i sur, avslutter han.

– Der forsvant Lahlum

En annen klassiker er fra NRK-programmet «RedaksjonEN», der programleder Viggo Johansen har Haakon Lie-debatt. I det han skal få en kommentar av forfatter Hans Olav Lahlum på link fra Lillehammer går det imidlertidig galt.

Les også: Se hvilken stjerne som dummet seg ut på den røde løperen

Full pupp

Det er ikke alltid like lett å kommentere sport når man ikke har full kontroll på bildene som vises på skjermen.

NRKs sykkeleksperter Ove Eriksen og Dag Erik Pedersen prøver å snakke om Giro D'Italia, da produsentene velger å filme en lettkledd dame på stranden.

– Nå ble jeg distrahert, sier Ove.

– Ja, det gikk litt i stå for meg nå, avslører Dag Erik. Det tar noen sekunder før han redder seg inn med:

– Ikke fullt så bokstavelig da.

Det hele kan sees ca 03.23 i klippet.

Sinna Liv

SP-politiker Liv Signe Navarsete klarer ikke å beherske seg da hun blir anklaget av NRK for å legge ned de mange lokalsykehusene rundt om i landet. Forståelig nok, når Liv Signe var imot forslaget.

Les også: Samuel Massie: – Jeg blir veldig provosert

Lost in translation

nannskog (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
nannskog (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
Norsk er ikke alltid enkelt å forstå, i hvert fall ikke for våre svenske naboer i øst. Da TV2 sporten skulle få tidligere tippeligaspiller Daniel Nannskog til å fortelle daværende Stabæk-trener Jan Jönsson at de er seriemestere, da går det i krøll.

- Er det trøndersk du snakker? Det er en helvetes dialekt det der, forteller en litt fortapt Daniel til sin landsmann 12 sekunder ut i klippet.

Les også: Magedans ble mageplask!

Må man, så må man

Kaggestad (Foto: Marius Gulliksrud, © aa)
Kaggestad (Foto: Marius Gulliksrud, © aa)

Det er ikke alltid greit å sitte 8 timer i strekk og kommentere Tour de France. At man blir intim med kollegaene sine er helt

greit, men man trenger ikke å dele alt med TV-seerne. Alt kan høres ca. 48 sekunder ut i samme klipp som ovenfor.

Er det en abe?

Men det er ikke bare i Norge det kan gå litt fort i svingene. På dansk frokost-TV, hadde de et innslag der de viste feriebilder

fra forskjellige steder i verden. På bildet fra Karibien kan man se en mann sitte i kano, samtidig som snakker i en telefonkiosk.

En morgentrøtt programleder Line Baun, klarer å spørre makker om det er en ape som sitter der.

Det blir noen pinlige minutter, der de prøver å legge skylden på dårlig syn og bilde.

apekatt copy
apekatt copy

Sjekk ut flere tabber på: http://livetvbloopers.com/