Nannskog_Ruiz (Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/TV 2)
Nannskog_Ruiz (Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/TV 2)
Josep Clotet Ruiz (Foto: Henrik Isaksson/)
Josep Clotet Ruiz (Foto: Henrik Isaksson/)
Daniel Nannskog. (Foto: TV 2/)
Daniel Nannskog. (Foto: TV 2/)

Nannskog skeptisk til Ruiz som Viking-trener

– Han imponerte ingen som hovedtrener i Halmstad, sier Daniel Nannskog om spanske Josep Clotet Ruiz.

Torsdag bekreftet Viking at spanjolen blir klubbens nye trener når Åge Hareide går over i en managerrolle etter årets sesong.

Fiasko i Halmstad
Ruiz fikk i sommer sparken som hovedtrener i svenske Halmstad, etter fattige sju poeng på 15 kamper. Derfor er Daniel Nannskog overrasket over at Viking går for 34-åringen.

– Han har ingen imponerende CV, så jeg blir litt forbauset, sier TV 2s fotballekspert.

Nannskog mener det er viktig at Ruiz holder seg unna spillermarkedet og bare får ansvar for det som foregår på treningsfeltet.

– Jeg håper han er god på treningsfeltet, for han imponerte i hvert fall ingen som hovedtrener i Halmstad. Han hentet inn en rekke spanske spillere som ikke kunne spille sammen. Spillerne slo ikke til, og Ruiz mislyktes stort, sier Nannskog.

– Føles usikkert
Etter alt å dømme få Ruiz ansvaret for treningsarbeidet, mens Åge Hareide fortsatt skal ta seg av laguttak og spillerkjøp.

Ruiz var assistenttrener for Roland Nilsson da Malmö vant det svenske seriemesterskapet i 2010, og Hareide har forhørt seg om spanjolen med den nåværende FC København-treneren.

– I Malmö gjorde han en god jobb for en klubb som tok seriegull, og det er mulig at Hareide har fått gode signaler på at han er dyktig på treningsfeltet. Det gikk ikke bra da han styrte selv, men dette kan bli en bra løsning. Det føles bare så usikkert, sier Nannskog.