Vibeke Skofterud og Steinar Mundal (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Vibeke Skofterud og Steinar Mundal (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Skofterud om Mundal: – Tøffeste mannen jeg vet om

Landslagsløperen skryter av trenerens mot.

Val Senales, Italia (TV 2 Sporten): Vibeke Skofterud beundrer Steinar Mundal for at han står frem og forteller sin livshistorie.

Les også: Landslagstrener Steinar Mundal nær døden av heroinsprøyte

– Jeg vet hvor jævlig han har hatt det, sier landslagsløperen til TV 2 Sporten.

Mundal, som har vært Skofteruds personlige trener i flere år, fortalte på TV 2 Nyhetene onsdag at han er alkoholiker. Fyll kostet han jobben som landslagstrener før VM i 2001. Mundal var en stund etterpå så langt nede som menneske at han forsøkte å ta sitt eget liv. Mundal har vært tørrlagt i snart fire år og er i dag assisterende landslagstrener for menn.

– Det krever skikkelig mot å «brette ut» livet sitt slik Steinar har gjort, det vet jeg litt om selv også, sier Skofterud.

– Jeg tror at han nå er kvitt en bør på sine skuldre. Nå vet alle det han har følt at noen har snakket om bak ryggen hans. Det er bare herlig å han i dette miljøet, det er her han hører hjemme, understreker Skofterud og sikter naturligvis til langrennslandslaget.

Sportssjef Åge Skinstad er glad for at Mundal er tilbake i jobb for Norges Skiforbund.

– Han har en tøff fortid, men vi har ansatt Steinar fordi han er dyktig og ikke for å hjelpe han tilbake.

– Det har aldri vært noen tvil i skimiljøet om hans faglige kvalifikasjoner, mer er det ikke å si om den saken. Steinar er i tillegg en flott kar og alle gleder seg over at han til slutt forsto og tok tak i sitt forhold til alkohol. Det står det virkelig respekt av, sier Skinstad.