Patrick Thoresen. (Foto: TV 2/)
Patrick Thoresen. (Foto: TV 2/)

Thoresen: – Zuccarello hadde fortjent en sjanse

KHL-proff Patrick Thoresen støtter Mats Zuccarello Aasens valg om å bli i AHL. Likevel synes Russland-proffen at «Zucca» burde fått flere sjanser i verdens beste liga.

St. Petersburg (TV 2 Sporten): Patrick Thoresen valgte å bli i Russland etter to år i Ufa. Nå spiller Thoresen i St. Petersburg, som topper ligaen. Men proffen synes det er irriterende at Mats Zuccarello Aasens og Jonas Holøs er blitt degradert fra NHL.

LES OGSÅ: Patrick Thoresen avgjorde på straffe
LES OGSÅ: Derfor er det blitt færre scoringer fra hockey-Thoresen

– Jeg synes det er synd at de er ute. Mats synes jeg har fortjent å få en ordentlig sjanse, og spille mer enn 6-7 minutter. Jeg synes det er veldig kjedelig. Jeg har jo vært i den situasjonen selv, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Likevel støtter Thoresen hockeykameraten sin som velger å bli i USA. Selv etter at han ble sendt til farmerlaget Connecticut Whale.

– Jeg synes Mats gjør det helt riktig ved å bli i USA nå. Jeg var jo der borte i to år selv og prøvde det. Mats har vært der borte i ett år knapt, og jeg synes at han skal bite i hop og håpe at han skal komme seg opp til NHL, fortsetter Thoresen.

Jonas Holøs ble fristilt fra kontrakten sin med Colorado Avalanche. Etter termineringen av kontrakten, har Thoresen jobbet hardt for å overtale kompisen sin å prøve lykken i øst.

– Jeg prøvde jo å være på Jonas da han skulle dra tilbake til Europa. Men han hadde bestemt seg for Växsjö. Det er et valg hver enkelt tar, og jeg synes også det er veldig synd at nordmennene som gjorde det veldig bra i VM i fjor hadde skrevet kontrakter allerede. For det hadde helt klart vært interresse fra KHL etter det verdensmesterskapet, flere av nordmennene gjorde det veldig bra. Jeg tror det kommer flere nordmenn til KHL etter hvert.