Anthony Ujah og Lillestrøm trener Henning Berg i mai 2011. Nå kommer Ujah med hard kritikk av gamletreneren. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Anthony Ujah og Lillestrøm trener Henning Berg i mai 2011. Nå kommer Ujah med hard kritikk av gamletreneren. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Anthony Ujah slakter Henning Bergs lederstil i Lillestrøm

Spissen fyrer av tungt skyts fra sin profftilværelse i Tyskland.

21 år gamle Anthony Ujah ble solgt til Mainz i sommer. Nå fyrer han løs mot trener Henning Bergs lederstil i gamleklubben Lillestrøm.

– Én person kan ikke bestemme alt. Ingen enkeltperson er viktigere enn klubben. Slik det er i LSK nå, så er det Henning Berg som bestemmer alt uansett hva det gjelder. Det må ta slutt, ellers kan det gå galt på Åråsen. Folk er frustrert, sier Ujah til Romerikes Blad.

Les også: Ujah klar for fire Mainz-år

- Ingen tør si noe
Nigerianeren mener Berg detaljstyrer klubben og at ingen tør å stå opp mot ham.

Nå håper jeg virkelig noen i klubben tar ansvar og gjør noe med det.

– Ingen tør å si noe. De er redd for konsekvensene. Jeg har blant annet sett Henning instruere Stefan (Logi Magnusson), mens en god keepertrener har stått og sett på. Når Karim (Essediri) ikke tar dødballene på trening, så gjør Henning det selv. Hvordan skal andre spillere bli gode da, spør spissen, som ikek har scoret for Mainz i de fire kampene han har fått prøve seg i Bundesliga.

I mars brukte Ujah facebook-profilen sin til å lufte frustrasjonen med Hennin Berg. Da fikk han støtte fra tidligere LSK-spiss Olivier Occean.

Les også: Occean: – Henning Berg er en hykler og løgnaktig jævel
Les også: Ujahs Facebook-blemme kan få konsekvenser

Tidligere LSK-manager Jan Åge Fjørtoft har også uttalt seg kritisk om tilstanden i LSK-ledelsen nå.

– Jeg leste meningene hans på nettsiden deres (rb.no), og jeg støtter Fjørtoft i det han sa. Han har rett i at det er én sjef på Åråsen. Nå håper jeg virkelig noen i klubben tar ansvar og gjør noe med det. Det fortjener alle supporterne og sponsorene som bruker masse penger på LSK, mener Ujah.

Berg kjenner seg ikke igjen
Til Romerikes Blad sier Henning Berg at han aldri opplevd maken til surmaget kritikk.

- Det er kraftige påstander Anthony kommer med og det blir ord mot ord, sier han.

Berg har heller ikke tro på at ingen tør si ham imot:

– Slik jeg kjenner spillere som Stefan Logi Magnusson og Frode Kippe så er de ikke redde for å si hva de mener. Det er heller ikke styreleder Per Mathisen, sportssjef Torgeir Bjarmann eller trenerne Magnus Powell og Petter Belsvik, for å nevne noen.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann kjenner seg heller ikke igjen i Ujahs beskrivelser av det indre livet på Åråsen.